Už neįtikusią vakarienę nuplikė žmoną aliejumi

Šventė sūnaus vestuves

 Už neįtikusią vakarienę nuplikė žmoną aliejumi.<br> D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
 Už neįtikusią vakarienę nuplikė žmoną aliejumi.<br> D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2017, 3:53 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 3:56 PM

Šventė sūnaus vestuves

Bylos duomenimis, 2017 m. rugpjūčio 15 d., apie 17 val. 50 min., R. P., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas vidutinis, 2,26 prom., girtumas), namuose žodinio konflikto su žmona B. P. metu tyčia ranka trenkė B. P. į galvą, ant rankos užpylė karštą aliejų ir taip sukėlė fizinį skausmą.

Kaltinamasis R. P. visiškai prisipažino padaręs nusikalstamą veiką ir pasakojo, kad rugpjūčio mėnesį buvo sūnaus vestuvės, o rugpjūčio 15 d. susitiko draugus, kurie paprašė vestuvių pyrago. Vaišingas vyras su draugais tiek prisigėrė, kad ne viską beprisiminė, kas vyko toliau. 

Pripažino priklausomybę alkoholiui

Grįžęs į namus, sudavė žmonai ranka į veidą ir metė keptuvę su bulvėmis, o aliejus kliuvo žmonai ant rankos. Kuo jį taip užrūstino žmona, vyras neprisimena.
„Gal nepatiko, kam žmona paruošė bulves, nes jų nemėgstu“, – bandė kvailai teisintis kaltinamasis. Jis pripažino turintis priklausomybę nuo alkoholio ir sutiko gydytis.

Nukentėjusioji B. P. pasakojo, kad į namus grįžęs neblaivus vyras R. P. buvo agresyvus, virtuvėje grasino, ranka trenkė į veidą, paskui ant rankos užpylė karštą aliejų. Moteris tikino, kad tai ne pirmas kartas, kai sutuoktinis ją skriaudžia.

Atsuko dujinės viryklės čiaupus

Kartu su tėvais gyvenanti dukra D. P.  prisiminė, kad tą nelemtą vakarą tėvas grįžo girtas. Pasak dukros, tėvas be perstojo gėrė jau kelias paras. 

Išgirdusi, kaip tėvas virtuvėje keikia mamą, dukra nuėjo pažiūrėti, kas vyksta. Pamačiusi, kad mama susiėmusi už veido verkia, suprato, kad tėvas sudavė.

Pasak dukros, tėvas atsuko visus dujinės viryklės čiaupus šaukdamas, kad visus sudegins. Tada čiupo nuo viryklės keptuvę, kurioje mama kepė bulves, ir metė į ją. Nepataikė, bet aliejus iš keptuvės pateko  ant rankos ir nudegino.

Dalyvaus smurtinį elgesį keičiančiose programose

Teismas gavo kaltinamojo R. P. ir nukentėjusiosios B. P. susitaikymo protokolą ir prašymą bylą nutraukti. Kaltinamasis R. P. prisipažino ir  nuoširdžiai gailėjosi, su nukentėjusiąja susitaikė, ši jam pretenzijų nebeturi.

R. P. padaryta nusikalstama veika priskiriama tyčinių nesunkių nusikaltimų kategorijai, teisiamasis neteistas, dirba, todėl yra pagrindas manyti, kad nedarys naujų nusikalstamų veikų, ir yra visi būtini pagrindai ir sąlygos nutraukti ikiteisminį tyrimą kaltininkui ir nukentėjusiajai susitaikius.

Teismas nusprendė R. P. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės už nusikalstamos veikos padarymą, kaltininkui ir nukentėjusiajai susitaikius, ir skyrė baudžiamojo poveikio priemonę – dalyvavimą smurtinį elgesį keičiančiose programose.

Baudžiamoji byla nutraukta, panaikinta R. P. paskirta kardomoji priemonė – įpareigojimas gyventi atskirai nuo nukentėjusiosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.