Tvirkinimu įtariamų Kedžių ir jų kaimynės byla primena cirką – teisme guli jau 25 mėnesius

Dveji metai ir mėnuo. Jau tiek laiko vyksta Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu įtariamų jos senelių Kedžių ir pastarųjų kaimynės garliavietės Olgos Girdauskienės bylos svarstymas Kauno apylinkės teisme. Dėl teisiamųjų skundų. O.Girdauskienės sveikatos būklės teko atidėti daugybę posėdžių. Paskutinis iš jų trečiadienį neįvyko dėl užsitęsusios O.Girdauskienės ligos.

 Garliaviečių V.Kedžio, L.Kedienės ir O.Girdauskienės teismas trunka jau 25 mėnesius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Garliaviečių V.Kedžio, L.Kedienės ir O.Girdauskienės teismas trunka jau 25 mėnesius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo teisiami jos seneliai Kedžiai ir pastarųjų kaimynė garliavietė O.Girdauskienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo teisiami jos seneliai Kedžiai ir pastarųjų kaimynė garliavietė O.Girdauskienė.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 6:21 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 6:35 PM

Tvirkinimo byla buvo perduota teismui dar 2015 metų rugsėjį, tačiau padėti taško joje niekaip nepavyksta.

Kiti keturi posėdžiai iš anksto paskirti lapkričio ir gruodžio mėnesiais. Nors liko tik baigiamosios kalbos ir paskutinis žodis, abejotina, ar šiais metais bus paskelbtas nuosprendis.

Pareigūnai surinko įrodymus, kad mergaitė buvo mokoma Garliavoje sukurtų istorijų apie ją tariamai prievartavusius tris vyrus ir iš „sysalų“ bėgančius kremus. Įtariama, jog mergaitę bjauriai meluoti vertė ne tik seneliai Vytautas ir Laima Kedžiai, bet ir jų kaimynė Olga Girdauskienė.

Mažametės žodžius apie vertimą kalbėti nebūtus dalykus patvirtino ir teisėsaugos slapta daryti įrašai – klausymosi įranga buvo sumontuota po Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo, įvykdyto 2009 metų spalio 5 dieną.

Tyrimo metu nustatyta, jog dvigubą žmogžudystę įvykdė buvusios teisėjos Neringos Venckienės brolis Drąsius Kedys, kuris slapstymosi laikotarpiu mirė.

Mergaitės tvirkinimu įtariama ir N.Venckienė, kuri šiuo metu slapstosi nuo Lietuvos teisėsaugos JAV. Bėglės byla išskirta. Už vaiko tvirkinimą Kedžių šeimos nariams ir O.Girdauskienei gresia iki 5 metų nelaisvės.

L.Stankūnaitė pateikė Kedžiams ir O.Girdauskienei 579,2 tūkst. eurų dydžio civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

L.Kedienės, V.Kedžio ir O.Girdauskienės nekilnojamas turtas – žemės sklypai ir gyvenamieji namai, esantys Garliavoje bei jos apylinkėse, buvo areštuoti, siekiant užtikrinti ieškinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.