Ūkininkas liko ir be pinigų, ir be išsvajoto traktoriaus

55 metų Telšių rajone gyvenantis ūkininkas sukčiams pravedė 8050 eurų, antrą tiek turėjo sumokėti, kai traktorius bus pristatytas į jo kiemą. Deja, liko it musę kandęs – nei traktoriaus, nei pinigų. 

Kaip praneša policija, vyras internetu sudarė sutarti su bendrove ir už perkamą traktorių „Valtra 12N“ į nurodytą sąskaitą pervedė 8050 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaip praneša policija, vyras internetu sudarė sutarti su bendrove ir už perkamą traktorių „Valtra 12N“ į nurodytą sąskaitą pervedė 8050 eurų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 13, 2017, 9:34 PM

Kaip praneša policija, vyras internetu sudarė sutarti su bendrove ir už perkamą traktorių „Valtra 12N“ į nurodytą sąskaitą pervedė 8050 eurų.

Už pirkinį žemaitis iš viso turėjo sumokėti  16100 eurų.  Į šią sumą, kaip sutarta, įėjo ir pristatymas. Pervedus avansą, likusią sumą buvo sutarta sumokėti pristačius traktorių.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė informavo, kad pirkėjas su pardavėju susitarė, kad traktorių, kuris neva yra Škotijoje, pristatys į Lietuvą.

Gavęs avansą, tariamas pardavėjas dingo kaip į vandenį – į pirkėjo elektroninius laiškus nebeatsako.

Nukentėjusysis policijai papasakojo  su pardavėju bendravęs elektroniniu paštu lietuvių kalba. Apgauto pirkėjo nuomone, kalba galimai buvo verčiama.

Kur randasi traktorių pardavinėjusi bendrovė, jeigu tokia iš viso egzistuoja, nežinoma. Skelbimas buvo rastas lietuviškame interneto tinklapyje, o pardavėjas nurodė, jog traktorius – Škotijoje.

Nesulaukęs pristatomo traktoriaus iki numatyto termino ir pardavėjui nebeatsakant į užklausas, ūkininkas suprato pakliuvęs į sukčių pinkles. Apgautas žmogus kreipėsi į policiją. 

Dėl sukčiavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.