Policija nustatė sprogimu mokykloje grasinusį moksleivį

Po pranešimo apie padėtą sprogmenį Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje pirmadienį atšauktos pamokos. Po pietų policija pranešė nustačiusi grasintoją.

 Po pranešimo apie padėtą sprogmenį Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje atšauktos pamokos.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Po pranešimo apie padėtą sprogmenį Klaipėdos Hermano Zudermano gimnazijoje atšauktos pamokos.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 8:54 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 2:06 PM

Policijos departamentas pranešė, kad pirmadienio naktį, 3.40 val., mokykloje įvestas planas „Skydas“.

Pasak policijos, mokiniai ir mokytojai pirmadienį į ugdymo įstaigą neįleidžiami.

Kaip BNS sakė Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė, pranešimas apie sprogmenį gautas per policijos elektroninių paslaugų sistemą ePolicija.lt.

Mokykloje iš ryto apsilankė „Aro“ rinktinės išminuotojai, jie apžiūrėjo įstaigą, sprogmens nerado. Nepaisant to, planas „Skydas“ buvo tęsiamas, o policijos atstovė prieš pietus nenurodė, kokie dar veiksmai buvo atliekami įstaigoje.

Tuo tarpu pietų Klaipėdos apskrities VPK išplatino pranešimą, kuriame informavo, kad pareigūnams pavyko nustatyti įtariamąjį.

„Įvykio tyrimo ėmėsi Klaipėdos apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, kurie netruko nustatyti pranešimą apie galimą sprogimą internetinėje erdvėje parašiusį asmenį. Nustatyta, jog tai 2001 m. gimęs, H.Zudermano gimnazijos mokinys.

Vaikinas pedagogų apibūdinamas kaip ramus, problemų su teisėsauga lig šiol jis taip pat neturėjo - teigia pajuokavęs ir nuoširdžiai dėl poelgio besigailintis“, - pranešė Klaipėdos apskrities VPK.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.