Paauglys išniekino mažametę mergaitę

4 metai įkalinimo įstaigoje, o bausmės vykdymas atidedamas. Tokį nuosprendį 14-mečiui žagintojui pirmadienį paskelbė Šiaulių apygardos teismas.

Vienuolikametę mergaitę kankino trejais metais vyresnis iškrypėlis.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Vienuolikametę mergaitę kankino trejais metais vyresnis iškrypėlis.<br>G.Šiupario asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 16, 2017, 4:32 PM

Vieną Šiaurės Lietuvos miestelį skandalas supurtė praėjusių metų pabaigoje, kai ėmė sklisti kalbos apie paauglio niekinamą mergaitę.

Galiausiai prabilo ir iškrypėlio auka - vienuolikametė namiškiams papasakojo, ką išdarinėja pažįstamas vyresnis moksleivis. Pakraupusi šeima kreipėsi į teisėsaugininkus ir vaiko teisių apsaugos pareigūnus.

Per ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad žagintojas savo auką niekino daugiau kaip pusmetį – nuo 2016 m. ankstyvo pavasario iki pat lapkričio pabaigos.

Pasipriešinti neįstengiantį vaiką iškrypėlis tempdavosi į sodą ir jame žagino. Tai pasikartojo keletą kartų. Žagintojas gąsdino mažametę tylėti, nes sumuš ar badys peiliu.

Paauglys kaltu neprisipažino – ir teisme tikino esąs niekuo dėtas. Tačiau pakako duomenų, kuriuos teisėsaugininkai surinko per ikiteisminį tyrimą. Keturiolikamečio kaltę įrodė ir liudytojų pasakojimai, ir atliktos psichiatro bei psichologo ekspertizės, kiti duomenys.

Teisiamųjų suole atsidūrusiam žagintojui dėl jauno amžiaus pavyko išsisukti nuo belangės. Juolab kad ir valstybinis kaltintojas prašė skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

4 metų bausmę skyręs teismas nusprendė, kad jos vykdymą tikslinga atidėti 2,5 metų. Tačiau nuteistajam skirta kitų elgesį apribojančių įpareigojimų.

Aukai už patirtą žalą priteista sumokėti 3 tūkstančius eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.