Garsiausiam šalies pedofilui Ervydui Čekanavičiui teismas grąžino 85 000 rublių

 

 Liūdnai pagarsėjusiam pedofilui E.Čekanavičiui teisms nusprendė grąžinti per kratą paimtus rublius. <br> Lrytas.lt nuotr.
 Liūdnai pagarsėjusiam pedofilui E.Čekanavičiui teisms nusprendė grąžinti per kratą paimtus rublius. <br> Lrytas.lt nuotr.
 Liūdnai pagarsėjusiam pedofilui E.Čekanavičiui teisms nusprendė grąžinti per kratą paimtus rublius. <br> Lrytas.lt nuotr.
 Liūdnai pagarsėjusiam pedofilui E.Čekanavičiui teisms nusprendė grąžinti per kratą paimtus rublius. <br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 1:13 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 1:20 PM

Kauno apylinkės teismo teisėja Liuba Kymantienė antradienį nutarė grąžinti vienam garsiausių šalies pedofilų 68 metų Ervydui Čekanavičiui 85 tūkst. rublių, kurie per kratą jo namuose buvo rasti dar 1998 metais.

Šie pinigai yra 1992 metų laidos. E.Čekanavičius jais pasinaudoti negalės – Rusijos „Sberbank“ atstovai naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog prieš ketvirtį amžiaus išspausdintų kupiūrų iškeisti jau nėra galimybės.

Planuojant sunaikinti seną baudžiamąją bylą, Kauno apylinkės teismo archyvo darbuotoja neseniai viename tomų rado voką su pluoštais rublių, kuriuos kriminalistai per kratą buvo 1998 metų balandžio 9 dieną.

Iki šiol teismai nebuvo nusprendę, ką daryti su rusiškais pinigais, todėl jie liko byloje.

Archyvarė apie keistą radinį nedelsdama pranešė teismui, kuris praėjusią savaitę surengė specialų posėdį, o antradienį priėmė palankų E.Čekanavičiui verdiktą.

Prokurorė Živilė Muliuolytė pasiūlė pinigus gražinti E.Čekanavičiui, nes minėta suma nėra nusikaltimo, už kurį jis buvo nuteistas dar 2000 metų birželio 26 dieną, įrankis.

Tąsyk iškrypėliui už nepilnamečių girdymą psichotropiniais vaistais ir sveikatos sutrikdymą buvo skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

E.Čekanavičius buvo nuteistas, bet šioje byloje nepavyko įrodyti pasikėsinimo pasinaudoti nepilnamečiais, siekiant patenkinti savo aistrą. Jis įkalintas tik dėl vaikinų girdymo vaistais.

Kriminalistai per kratą be rusiškų pinigų, aptiko tabletes, septynias vaizdajuostes, fotojuostelę.

Nė vienas teismas per 17 metų nebuvo nusprendęs, ką daryti su Rusijos valiuta, kuria tikriausiai jau nebuvo galima naudotis ir 1998 metais.

Pas E.Čekanavičių rasti rubliai liko bylos medžiagoje, kurią neseniai sunaikinti, suėjus įstatymuose nurodytam terminui.

Tačiau archyvo darbuotoja nesiryžo naikinti ir pinigų.

Driekiasi ilgas nusikaltimų šleifas

E.Čekanavičius dėl lytinio potraukio prie nepilnamečių teisėsaugai žinomas nuo 1971 metų.

Žmogaus teisių gynėju prisistatyti mėgdavęs pedofilas yra įgijęs aukštąjį išsilavinimą, nors iš tikrųjų yra baigęs vos 5 klases.

1995 metais už vyro lytinį santykiavimą su vyru, pasinaudojant pastarojo bejėgiškumu, jis buvo nuteistas kalėti 5 metus. Išėjęs į laisvę pedofilas įkliuvo dėl trijų nepilnamečių apsvaiginimo aminazinu.

Už tai jam buvo skirta 4 metai nelaisvės. 2003 metais E.Čekanavičius nuteistas kalėti 7 metus ir 9 mėnesius už 15-mečio tvirkinimą, prievartavimą ir lytinį santykiavimą su 18 metų jaunuoliu pasinaudojant jo bejėgiškumu.

2008 metų gruodį į laisvę išėjęs E.Čekanavičius nenurimo ir vėl ėmė ieškoti jaunų aukų. 2010 metais iškrypėlis kalėjime atsidūrė 1 metams ir 3 mėnesiams už pornografinių vaizdajuosčių, kuriose nufilmuoti nepilnamečiai, laikymą.

2011 metų balandžio 15 dieną už trylikamečio išprievartavimą, kvaišalų jam davimą Kauno apygardos teismas E.Čekanavičiui skyrė 17 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau Apeliacinis teismas ją sušvelnino dvejais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.