Sulaikyta vienos uostamiesčio mokyklos direktorė: pareikšti įtarimai dėl korupcijos

Dėl įtarimų turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu teisėsauga antradienį sulaikė Klaipėdos licėjaus direktorę.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 17, 2017, 2:04 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 2:21 PM

Specialiųjų tyrimų tarnyba pranešė, kad korupcinio pobūdžio nusikaltimai įtariami „Klaipėdos pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo įstaigoje“. Jos vadovė įtariama už įstaigos lėšas pirkusi baldus, kurie buvo pristatyti į direktorei ir jos artimiesiems priklausančias patalpas.

„Šiandien STT pareigūnai sulaikė šios įstaigos direktorę. Ji įtariama galimu dokumentų klastojimu, svetimo turto iššvaistymu ir piktnaudžiavimu, siekiant asmeninės naudos“, – rašoma STT pranešime spaudai.

BNS žiniomis, sulaikyta Klaipėdos licėjaus direktorė Regina Kontautienė. Ji taip pat yra ir viena mokyklos steigėjų.

BNS paskambinus į licėjų, atsiliepė administratore prisistačiusi moteris. Ji sakė, kad direktorės darbo vietoje nėra, tačiau apie sulaikymą teigė nieko nežinanti ir pažadėjo klausimus perduoti pavaduotojai, kuri veda pamoką.

Anot STT, vykdant tyrimą taip pat atliktos kratos ir dokumentų poėmiai ugdymo įstaigos patalpose ir gyvenamosiose vietose.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

1995 metais įsteigtas Klaipėdos licėjus moko 1-12 klasių ir priešmokyklinio amžiaus moksleivius, turi klasių anglų kalba, skelbiama įstaigos interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.