Sekso pamokos Laimutės Stankūnaitės dukrai kainavo brangiai

Nei išsisukinėjimai, nei ligos nepadėjo Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei išvengti teistumo. 

 R.Danisevičiaus nuotr.<br> Liepdama mergaitei nuolat pasakoti apie išgalvotus pedofilus O.Girdauskienė užsidirbo teistumą ir turės susimokėti.
 R.Danisevičiaus nuotr.<br> Liepdama mergaitei nuolat pasakoti apie išgalvotus pedofilus O.Girdauskienė užsidirbo teistumą ir turės susimokėti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 6:06 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 9:12 PM

Šiaulių apygardos teismas pripažino, kad aukle vadinta pensininkė darė poveikį Laimutės Stankūnaitės dukrai liepdama jai pasakoti apie tariamus pedofilus. 

Nors iš O.Girdauskienei pateiktų kaltinimų buvo pašalinti du epizodai, galutinė bausmė Kedžių kaimynei liko nepakeista. 

O.Girdauskienė metus nuo 23 iki 6 valandos turės sėdėti namuose bei privalės patuštinti piniginę. L.Stankūnaitei iš jos priteista 5 tūkst. eurų neturtinei žalai atlyginti bei 3,5 tūkst. eurų atstovavimo išlaidų.    

Apeliacinį skundą padavusi O.Girdauskienė teigė, kad yra nuteista nepagrįstai, esą ji mergaitei jokios įtakos nedarė ir nieko nemokė, jei ką netinkamo ir pasakė, jos žodžiams esą jau suėjusi senatis. 

Kitoje byloje, kurioje ji kartu su Laimute ir Vytautu Kedžiais vis dar yra teisiama dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo O.Girdauskienė išvis atsiribojo nuo Kedžių ir jų anūkės.

Ji pareiškė, kad niekada nebuvo Kedžių kieme, todėl negalėjo mergaitei pasakoti nei apie pedofilus, nei taip, kaip jie ją tariamai prievartavo.

O.Girdauskienė buvo kaltinama nusikaltimais, kuriuos ji įvykdė 2009 – 2011 metais. Byla Kedžių kaimynei buvo iškelta 2012 metais, po to kai iš laikinosios globėjos namų išvaduota mergaitė pradėjo pasakoti, ką jai teko patirti Garliavoje ir, kaip viešai jai meilę deklaravę artimieji, namų durims užsidarius ją versdavo mokytis istorijos apie tariamai ją prievartavusius tris dėdes.

Nagrinėjant O.Girdauskienės bylą Kaune apylinkės teisme parodymus davė ir L.Stankūnaitė bei jos dukra.

Nuotoliniu būdu apklausta mergaitė papasakojo, kad O.Girdauskienė ją mokė pasakoti apie tariamus pedofilus ir „auklėjo“, kad ši atpasakodama Kedžių ir Venckų sugalvotą istoriją nesuklystų.

Po šios mergaitės apklausos O.Girdauskienei pasidarė bloga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.