Molėtuose nuteistas automobilių vagis-rekordininkas

Molėtuose nuteistas 21 metų E. D., tapęs savotišku rekordininku – per porą dienų vienas arba su bendrininkais pavogęs ar bandęs pavogti keliolika automobilių bei padaręs kitų nusikaltimų. Teisiamas molėtiškis prisipažino, kad naujus nusikaltimus ėmė daryti tą patį mėnesį, kai grįžo į laisvę atlikęs ankstesnę bausmę.

Molėtuose nuteistas automobilių vagis-rekordininkas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Molėtuose nuteistas automobilių vagis-rekordininkas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 2:13 PM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, tyrimo metu buvo nustatyta, kad E. D. Molėtuose bei Utenoje įvykdė arba pasikėsino įvykdyti 14 automobilių vagysčių. Vienas ir su bendrininkais, kartu į teisiamųjų suolą sėdusiais 19 metų D. K., 21 metų U. Š. ir 20 metų D. R. jis pramogavo vogdamas nakčiai kiemuose ir gatvėse paliktus automobilius.

Vieno molėtiškio automobilį „Volkswagen Golf“, nakčiai paliktą kieme, E. D. pavogė net du kartus – pernai lapkritį ir šiemet sausį.

Daugiausia automobilių savininkų E. D. su bičiuliais nuskriaudė šiemet, kovo 10-12 dienomis. Tuo metu Utenoje, Molėtuose ir apylinkėse jie pavogė arba kėsinosi pavogti 12-ka automobilių. Kai kurių automobilių jaunuolių kompanijai nepavykdavo užvesti, todėl juos palikę, ėjo ieškoti kitų. Kai kuriuos vogtus automobilius besivažinėdami jie sudaužė.

E. D. taip pat buvo pripažintas kaltu ir dėl mobiliojo ryšio telefono vagystės – jį molėtiškis pavogė iš gatvėje sutikto jaunuolio. Be to, jis nuteistas ir už viešosios tvarkos pažeidimą bei nesunkų sveikatos sutrikdymą – pernai gruodžio pabaigoje E. D. naktiniame klube sumušė kitą lankytoją.

Molėtų rajono apylinkės teismas šią bylą išnagrinėjo sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl už šiuos nusikaltimus pripažintam kaltu E. D. skirta bausmė sumažinta trečdaliu. Galutinė jam skirta bausmė – 3 metai ir 2 mėnesiai laisvės atėmimo, atliekant ją pataisos namuose.

Už pasikėsinimą bendrininkų grupėje pavogti du automobilius molėtiškiui U. Š. skirta 40 parų arešto.

Anksčiau neteistus D. K. ir ir D. R. už pasikėsinimą pavogti automobilius teismas pripažino kaltais, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės atleido, jiems susitaikius su nukentėjusiaisiais ir atlyginus jiems padarytą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.