Vyras ir 2 nepilnamečiai lobo atsiskaitydami netikrais pinigais

Marijampolės policija rugsėjo mėnesį į teismą perdavė ikiteisminį tyrimą, pradėtą dėl netikrų pinigų įgijimo, laikymo ir realizavimo. 

 Vyras ir 2 nepilnamečiai lobo atsiskaitydami netikrais pinigais.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Vyras ir 2 nepilnamečiai lobo atsiskaitydami netikrais pinigais.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 25, 2017, 12:34 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 12:36 PM

Kaip pranešė Marijampolės apskrities VPK, šios nusikalstamos veikos įvykdymu įtariami trys Šakių rajono savivaldybės gyventojai - du iš jų nepilnamečiai (gim. 2000 m.) ir vienas suaugęs vyras (gim. 1970 m.). 

Tyrimo metu nustatyta, kad vienas nepilnametis internetinėje svetainėje užsisakė netikrus Lietuvos apyvartoje esančius pinigus - 30 kupiūrų po 50 eurų (iš viso 1 500 eurų), už kuriuos pavedimu sumokėjo 3 eurus. 

Netikri pinigai buvo atsiųsti įtariamajam į namus, dalį jų jis perdavė kitam nepilnamečiui, kad realizuotų juos. 

O šis perdavė keletą netikrų 50 eurų banknotų Šakių rajono savivaldybės gyventojui (gim. 1970 m.), ne kartą teistam už įvairius nusikaltimus. 

Vyras realizavo žinomai netikrą vieną 50 eurų banknotą atsiskaitydamas už prekes parduotuvėje, esančioje Šakių rajono savivaldybėje Kriūkų miestelyje.

Dar vieną žinomai netikrą 50 eurų banknotą šis asmuo pateikė iškeisti Šakių rajono gyventojai (gim. 1944 m.), kurį ji iškeitė smulkesniais banknotais. Kratų metų rasti visi netikri 50 eurų banknotai buvo paimti. 

Į teismą perduotas ir kitas ikiteisminis tyrimas. Nusikalstamos veikos įvykdymu įtariami du Vilkaviškio rajono savivaldybės nepilnamečiai (gim. 1999 m.), kurie įgijo žinomai netikrų 50 eurų banknotų, iš kurių  vieną realizavo už prekes  Vilkaviškio parduotuvėje, kitos dvi 50 eurų kupiūros rastos įtariamųjų gyvenamajame kambaryje (ventiliacijos angoje). 

Abu nepilnamečiai jau ne kartą teisti už kitas nusikalstamas veikas. 

Už  netikrų pinigų įgijimą, laikymą ir realizavimą gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas,  arba laisvės atėmimas  iki ketverių metų. 

Policija primena, kad gyventojai turėtų būti atidūs atsiskaitydami ar gaudami grąžą prekybos (pvz., turguose, mugėse) ar paslaugų įmonėse, kurios neturi pinigų tikrinimo įrangos. 

Atkreiptinas dėmesys, kad, paėmus į rankas bet kurį euro banknotą, derėtų pirmiausia atkreipti dėmesį į pagrindines apsaugos priemones – banknoto paviršius turi būti gruoblėtas, aiškiai turi matytis vandens ženkliai, metalizuotos juostelės, holograminės juostelės ir fragmentai, juose besikeičiantys paveikslėliai.
 
Padirbtus eurų banknotus, kurie patenka į bankomatus, specialia programine įranga užfiksuoja bankomatas. Įtartini banknotai neišduodami klientams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.