Buvęs Kupiškio tarybos narys apvogė ligotą motiną

Svieto lygintoju vadintas buvęs Kupiškio tarybos narys 57-erių Dangirdas Mikšys neatsispyrė turtų vilionėms. Teismas jį pripažino kaltu iššvaisčius ir pasisavinus ligotos motinos turtą.

 D.Mikšys savo kaltę neigė, bet teismas patvirtino prokurorų kaltinimus.<br> D.Krasausko nuotr.
 D.Mikšys savo kaltę neigė, bet teismas patvirtino prokurorų kaltinimus.<br> D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 9:22 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 9:29 AM

D.Mikšiui Panevėžio apylinkės teismas paskyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę. Jis įpareigotas nemokamai padirbėti 100 valandų sveikatos priežiūros įstaigose, prižiūrinčiose nusenusius ar ligotus žmones.

D.Mikšys kaltę neigė, bet prokurorai įrodė, kad jis iššvaistė ir pasisavino nusenusios bei ligotos motinos turtą, – sau į kišenę įsidėjo 14,1 tūkst. eurų.

Tokią sumą teismas iš teisiamojo priteisė jo motinai, tačiau vargu ar vyras įstengs ją atlyginti, nes yra bedarbis.

Per praėjusius Seimo rinkimus D.Mikšys į Kupiškio valdžią nesėkmingai bandė patekti su Lietuvos liaudies partija.

Tuomet jis turto deklaracijoje buvo nurodęs turintis 13,9 tūkst. eurų vertės turto, o grynųjų pinigų – nulį. Jo metinės pajamos siekė 546 eurus.

Keturių vaikų tėvas ankstesniame posėdyje buvo užsiminęs, kad niekur nedirba. Likęs be pragyvenimo šaltinio jis žadėjo užsiregistruoti Darbo biržoje.

Šią istoriją į viešumą iškėlė teisiamojo sesuo. Artimųjų santykiai buvo sudėtingi – moteris ne kartą reiškė pretenzijas dėl motinos turto ir pinigų.

Aštuntąją dešimtį bebaigianti ligota D.Mikšio motina jau daug metų gyvena Kupiškio socialinės globos namuose. D.Mikšys teismo sprendimu buvo paskirtas jos turto administratoriumi, tad savo nuožiūra galėjo viską tvarkyti.

Teisiamojo sesuo piktinosi, kad yra nuo visko nušalinta, ir abejojo, ar motinos turtinius reikalus brolis tvarko sąžiningai.

Paaiškėjo, kad D.Mikšio apetitas buvo nemenkas. Tyrėjai išsiaiškino, kad prieš 6 metus buvo parduota D.Mikšio motinai priklausančio buto Panevėžyje dalis. Jį už beveik 580 eurų įsigijo teisiamojo motinos sesuo.

Tuo metu buto dalies vertė siekė 5,3 tūkst. eurų. Pigiau pardavęs teisiamasis nežinia kur iššvaistė motinai priklausančius 4720 eurų.

Po šio pardavimo sandėrio jis į motinos sąskaitą pervedė tik 289 eurus, o likusius pinigus pasisavino. Taip pat prieš pustrečių metų D.Mikšys nuo nusenusios motinos nuslėpė už žemės nuomą gautus 608 eurus.

Prieš pusantrų metų pardavus teisiamojo motinai Biržuose priklausiusį namą, jam ir vėl nubyrėjo nemaži pinigai.

Į motinos sąskaitą D.Mikšys pervedė 3,5 tūkst. eurų, o pasisavino 8,5 tūkst. eurų.

Pats D.Mikšys Kupiškyje vertinamas prieštaringai.

Vieni žmonės jį praminė svieto lygintoju ir sakė esantys dėkingi už tai, kad nesilanksto valdžiai, parodo jos klystkelius. Kitiems atrodo, kad vyras tokiu būdu nori pats patekti į valdžią.

Yra turėjęs bėdų dėl rinkimų

D.Mikšys anksčiau nėra teistas, tačiau buvo baustas. Beveik prieš 6 metus dėl rinkimų agitacijos tvarkos pažeidimo jam buvo paskirta 750 litų bauda.

Tąkart savivaldybių tarybų rinkimų išvakarėse D.Mikšys Subačiaus miestelyje mėtė agitacinius lapelius, raginančius balsuoti už jį ir jo komandą – partiją „Jaunoji Lietuva“.

Tuo metu, iki rinkimų likus suskaičiuotoms valandoms, rinkimų agitacija jau buvo uždrausta. Kitame skandale, kilusiame prieš 5 metus, figūravo „Jaunosios Lietuvos“ pavadinimas.

Vyriausioji rinkimų komisija gavo 74 metų kupiškėnės skundą, kad ji prieš savo valią buvo įtraukta į „Jaunosios Lietuvos“ kandidatų sąrašą, nors jokių dokumentų dėl dalyvavimo nepildė.

Tada moteris minėjo D.Mikšio pavardę, neneigė su juo bendravusi. Kupiškio prokurorų dėl dokumentų klastojimo atliktame tyrime figūravo ne D.Mikšio pavardė, o partijos pavadinimas. D.Mikšys dėl šio įvykio nebuvo teisiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.