Tomo Dobrovolskio nužudymo byloje vienintelė viltis – melo detektorius

Kompozitoriaus ir muzikanto Tomo Dobrovolskio nužudymo bylos  nagrinėjimas jau artėja į pabaigą, o į pagrindinį klausimą - kuris  jaunuolių dūrė jam skėčiu, kol kas neatsakyta. 

 Visi šie jaunuoliai jau patikrinti melo detektoriumi. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Visi šie jaunuoliai jau patikrinti melo detektoriumi. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 11:40 AM

Visą penktadienį Vilniaus apygardos teismo (VAT) teisėjai skelbia  bylos medžiagą, kurioje - ne tik daugybė apklausų, ekspertų išvadų, bet  ir patikrinimų poligrafu rezultatai. 

Nors tyrimo poligrafu rezultatai negali būti laikomi įrodymu baudžiamojoje byloje, prokuroras Liutauras Rudzevičius dar praėjusiame teismo posėdyje vylėsi, kad papildomas patikrinimas gali padėti šioje istorijoje nustatyti tiesą. 

Prokuroro prašymu, iki šio posėdžio poligrafu papildomai patikrintas vienas kaltinamųjų Karolis Pociūnas, kuris nuo pat tyrimo pradžios neigė dūręs skėčiu T.Dobrovolskiui ir tikino nežinantis, kas tai padarė. 

Kaltinimai kompozitoriaus nužudymu pareikšti jam, Andriui Šalnai ir  Skirmantui Jankauskui. S.Jankauskas vienintelis iš teisiamųjų yra  atsisakęs tikrintis poligrafu. Dar trys muštynėse dalyvavę jaunuoliai  teisiami už viešosios tvarkos sutrikdymą.    Patikrinimas poligrafu buvo skirtas ir dviems liudytojams - skėtį į barą atsinešusiai Ievai Dailidžionytei ir vienu metu jį laikiusiam Martynui  Prokopui.

Gavus jų apklausos rezultatus, planuojama dar kartą apklausti ekspertus.  Ekspertai yra pateikę išvadą, kad 2014 metų gruodžio 24-osios naktį sužalotas T.Dobrovolskis mirė nuo smūgio skėčiu. Jam buvo išdurta akis ir pažeistos galvos smegenys.

Ekspertas Sigitas Chmieliauskas pateikė išvadą, kad T.Dobrovolskiui skėčiu galėjo suduoti dešiniarankis asmuo. Tik vienas teisiamųjų – Paulius Leščinskas – teismui nurodė esąs kairiarankis.

Ekspertas nurodė, jog tikėtina, kad T.Dobrovolskį sužalojęs asmuo nuo jo stovėjo ištiestos rankos atstumu. Ekspertai yra išmatavę teisiamųjų ūgį bei jų rankų ilgį, tačiau jokių išvadų padaryti negalėjo, nes neaišku, ar skėčiu trenkęs asmuo judėjo, ar stovėjo vietoje, jo rankos buvo sulenktos ar ištiestos.

Tokio patikrinimo atsisakė taip pat tik S.Jankauskas.

Kitas ekspertas įvertino sužalojimus, po įvykio aptiktus ant kai kurių teisiamųjų rankų, tačiau negalėjo patvirtinti, kad kuris nors jų susižalojo smogdamas skėčiu: „Panašios žymės gali likti nuo įvairių daiktų, todėl galima prigalvoti šimtą versijų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.