Vagišius sučiupo nuo jų nukentėjęs vyras, o į laisvę išleido teismas

Pavasarį per pora savaičių vien Raseinių rajone tris sodybas apvogę ir dar dvi apvogti pasikėsinę kauniečiai: 28 metų Mindaugas Žemaitis ir 36 metų Giedrius Matulevičius – už grotų atsidūrė, kai juos demaskavo apvogtos sodybos šeimininkas. 

 Temidė sučiuptiems vagišiams buvo gailestinga - abu nusikaltėliai išleisti į laisvę.  <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
 Temidė sučiuptiems vagišiams buvo gailestinga - abu nusikaltėliai išleisti į laisvę.  <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2017, 2:29 PM

 

Vasarą tardymo izoliatoriuje praleidusiems vagišiams duris į laisvę atvėrė Raseinių rajono apylinkės teismas. 

 

Rugsėjo 22 dieną nuosprendį M.Žemaičiui ir G.Matulevičiui paskelbęs teismas abu kauniečius pripažino kaltais dėl vagysčių ir pasikėsinimo pavogti svetimą turtą. 

 

G.Matulevičiui teismas skyrė pusantrų metų nelaisvės, o M.Žemaičiui – vienerius metrus ir keturis mėnesius laisvės atėmimo, tačiau bausmės vykdymą abiem vagišiams atidėjo pusantrų metų.

 

Pamatė sprunkančius vagis

 

Raseinių rajono sodybas apvaginėti įnikę M.Žemaitis ir G.Matulevičius įkliuvo balandžio 3 dieną. 

 

Tądien į savo sodybą Paraseinio kaime grįžęs jos šeimininkas pamatė atidarytą virtuvės langą ir iš kiemo sprunkančius du vyrus. 

 

Įtaręs, kad sprunka vagišiai, vyras apie tai pranešė policijai ir, nelaukdamas pareigūnų, pats automobiliu užblokavo jiems kelią. 

 

Tai pamatę bėgliai bandė sprukti kitu keliu. 

 

Bėglys įkando į pirštą

 

Atskubėję pareigūnai vieną vagišių sulaikė, o kitą sučiupo pats sodybos savininkas. Per grumtynes su nusikaltėliu drąsus vyras patyrė traumą

+ – sulaikomas vagišius jam įkando į pirštą. 

 

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra policijai gerai žinomi kauniečiai: už įvairius nusikaltimus jau teistas G.Matulevičius ir už viešosios tvarkos pažeidimą bei pasipriešinimą policijai teistas M.Žemaitis.

 

Nuo šių vagišių nukentėjęs Paraseinio kaimo gyventojas pareiškė patyręs 1000 eurų turtinę žalą. 

 

Tikrindavo, ar nieko nėra namuose

 

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad sulaikyti kauniečiai kovo 20 iki balandžio 3 dienos apvogė bei kėsinosi apvogti penkias sodybas Sujainių ir Paraseinių kaimuose, Nemakščiuose, Viduklėje bei Kalnujų miestelyje. 

 

Prieš patekdami į nusižiūrėto namo vidų vagišiai visada patikrindavo, ar nieko nėra namuose. 

 

Kai po beldimo ar skambinimo durų skambučiu, jų niekas neatverdavo, vagišiai atsuktuvu atstumdavo plastikinių lango ar balkono durų rėmą arba išdauždavo stiklo paketą ir taip patekdavo į vidų. 

 

Sujainių kaime į namą įsibrovę vagys išsinešė aukso papuošalų už 2750 eurų.

 

Viduklėje apvogto namo šeimininkė neteko juvelyrinių dirbinių ir pinigų, kurių bendra vertė 525 eurai.

 

Vagišių laukė netikėtumas

 

Du kartus vagišiams teko sprukti nieko nepešus. 

 

Nemakščiuose į namą išsibrovusius ir čia šeimininkauti ėmusius ilgapirščius išgąsdino patale gulėjusi ligota šeimininkė, kuri iš pradžių pamanė, kad šurmulį sukėlė į namus grįžęs žentas. 

 

Kai moteris jį pradėjo šaukti vardu, įsilaužėliai paspruko.

 

Kalnujų kaime pasibeldę į duris ir nesulaukę atsako vagišiai jau mėgino laužti lango rėmą, kai staiga išvydo šeimininkę. 

 

Moteris paprasčiausiai nepanoro atidaryti durų nepažįstamiems žmonėms, o pamačiusi, kad jie ketina brautis į namus per langą, ėmė šauktis pagalbos. 

 

To nesitikėjusiems ilgapirščiams taip pat teko sprukti. 

 

Privalės atlyginti žalą

 

Už įvykdytus nusikaltimus apkaltinamąjį nuosprendį paskelbęs, tačiau bausmės vykdymą atidėjęs Raseinių rajono apylinkės teismas M.Žemaitį ir G.Matulevičių įpareigojo per pusmetį atlyginti nukentėjusiesiems padarytą žalą. 

 

Į laisvę išleisti vagišiai vėl gali atsidurti už grotų – pareigūnai tiria galimai šių asmenų ne tik Raseinių, bet ir kituose rajonuose įvykdytas vagystes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.