Kokteilių virtuozas išvengė kaltinimų dėl draugės nužudymo

Žinomas Vilniaus barmenas 31 Karolis Jakelevičius nenužudė savo gyvenimo  draugės. Tokį sprendimą pirmadienio popietę paskelbė Vilniaus apygardos  teismas (VAT). 

 Dvejus metus po teismus vaikščiojęs K.Jakelevičius išteisintas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
 Dvejus metus po teismus vaikščiojęs K.Jakelevičius išteisintas. <br> J.Stacevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2017, 4:54 PM

Tačiau dėl kokios priežasties  2013 metų Kalėdų naktį mirė jo draugė  Milda Stanaitytė, taip ir liko nenustatyta. 

Negyvą jauną moterį su diržu ant kaklo aptikę Vilniaus kriminalistai  ilgai aiškinosi, ar tai savižudybė, ar nužudymas. Po poros metų prieš  teismo stojo jos draugas – populiarus barmenas K.Jakelevičius. 

Teismui pritrūko įrodymų, kad vyras būtų nužudęs savo sugyventinę. Kilus  abejonių, jog moterį galėjo nužudyti kitas asmuo, VAT nusprendė kreiptis  į prokuratūrą dėl tyrimo atnaujinimo. Nuosprendį paskelbusi teisėja  teigė, jog kategoriškai neatmesta ir savižudybės versija. 

Anot K.Jakelevičiaus advokato Giedriaus Danieliaus, prokuratūrai pavesta  atnaujinti tyrimą ir ieškoit naujo įtariamojo dėl to, kad byloje yra  nesutapimų, kada K.Jakelevičius ir jo draugė grįžo namo. Svarstoma versija,  kad prie jos mirties galėjo prisidėti kažkas iš jai artimų žmonių rato. 

Išteisintas K.Jakelevičius apie galimus kitus įtariamuosius kalbėti nenorėjo: "Savo nuomonę aš pasiliksiu sau". Vilniaus barų lankytojams pažįstamas vyras  džiaugėsi, jog ilgas teismo procesas baigėsi taip, kaip ir jis ir tikėjosi. 

K.Jakelevičius ne kartą plakė kokteilius barmenų čempionatuose, juose yra gavęs ir  ne vieną apdovanojimą. 

Auskarų vėrimu užsiiminėjusi M.Stanaitytė buvo  girta, todėl kaltinimas skambėjo grėsmingai – bejėgiškos būklės asmens nužudymas. Šventinę naktį tiek įtariamasis, tiek auka buvo smarkiai apgirtę – abiem nustatytas didesnis nei 2 promilių girtumas. 

Dalis šios bylos buvo nagrinėjama neviešuose teismo posėdžiuose.  Viename posėdžių Vilkaviškyje gyvenanti M.Stanaitytės motina Laimutė  Geniūnienė pasakojo, kad paskutinį kartą su dukterimi kalbėjosi Kūčių  vakarą, apie 20 valandą. 

Mergina pasveikino motiną su šventėmis ir teigė, kad Kūčias švenčia K.Jakelevičiaus darbovietėje – Vilniaus bare „Gringo Pub“. Ankstų Kalėdų rytą, apie 5 valandą, moteris sulaukė skambučio iš dukters telefono, tačiau atsiliepusi išgirdo kriminalisto balsą. 

Jai buvo pranešta, kad duktė rasta negyva. M.Stanaitytės kūnas buvo  rastas Vilniaus senamiestyje esančiame bute, visai šalia baro „Gringo  Pub“, kur linksminosi ši pora.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.