Pravieniškėse kalinys užpuolė prižiūrėtojus

Pirmadienį Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ame sektoriuje įvyko incidentas, kurio metu nuteistasis nepakluso prižiūrėtojų nurodymams ir juos užpuolė. 

Pravieniškėse kalinys užpuolė prižiūrėtojus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pravieniškėse kalinys užpuolė prižiūrėtojus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 1:59 PM, atnaujinta Nov 14, 2017, 2:02 PM

Kaip praneša Kalėjimų departamentas, pirmadienį ryte, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos  Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesnysis specialistas V. A. S. kartu su vyresniuoju inspektoriumi A. G., vykdydami tarnybą uždarojoje zonoje, gavo nurodymą į Drausmės komisijos posėdį atvesdinti nuteistąjį V.  K.

Atvykę į vietą ir atidarę kameros duris, pareigūnai nurodė nuteistajam ruoštis ir kartu vykti į Drausmės komisijos posėdį. Išgirdęs šiuos prižiūrėtojų nurodymus, nuteistasis pradėjo agresyviai elgtis, šaukti bei vartoti necenzūrinius žodžius.

Pareigūnams dar kartą nurodžius nuteistajam nusiraminti ir išeiti iš kameros, šis čiupo patalpoje buvusį  šepetį ir šaukdamas necenzūriniais žodžiais užpuolė pareigūnus.

Reaguodamas į staiga kilusią grėsmę ,pareigūnas V. A. S. bandė užsidengti, tačiau smūgių išvengti nepavyko. Nepaisant to, pareigūnai nustūmė nuteistąjį ant kameroje esančios lovos, prispaudė ir nurodė nusiraminti. Nuteistasis  nė neketino paklusti pareigūnų reikalavimams, jis toliau aktyviai priešinosi, bandė ištrūkti,  vartojo necenzūrinius žodžius ir grasino susidoroti.

Nuteistajam buvo panaudotos specialiosios priemonės - uždėti antrankiai.

Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nuteistajam gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje bausmę atlieka 2029 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.