Lankyti rizikos šeimas – pavojinga, subadytos seniūnijos automobilio padangos

Telšių rajono Degaičių seniūnijos Birikų kaime socialinei darbuotojai lankant socialinės rizikos šeimas, subadytos seniūnijos automobilio „Ford Fiesta“  padangos. Mašina buvo su skiriamaisiais ženklais, tačiau tai nesustabdė nusikaltėlio. 

 Lankyti rizikos šeimas – pavojinga, subadytos seniūnijos automobilio padangos.<br> Policijos nuotr.
 Lankyti rizikos šeimas – pavojinga, subadytos seniūnijos automobilio padangos.<br> Policijos nuotr.
 Lankyti rizikos šeimas – pavojinga, subadytos seniūnijos automobilio padangos.<br> Policijos nuotr.
 Lankyti rizikos šeimas – pavojinga, subadytos seniūnijos automobilio padangos.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedra Akavickienė

2017-11-17 14:48, atnaujinta 2017-11-17 14:52

Pasak Degaičių seniūno Antano Kontrimo, kiekviena padanga aštriu daiktu perdurta 3–5 kartus, todėl neabejojama, kad tai grasinimas.

Turtinė žala įvertinta 550 eurų. Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji.

Seniūno teigimu, nusikaltimas įvykdytas gyvenvietėje, kur turėjo būti liudininkų. Tačiau niekas nieko nesako, žmonės greičiausiai bijo, kad naktį gali sulaukti keršto, pavyzdžiui, išdaužys namų langus ar padegs. Todėl patogiau tylėti.

Tačiau seniūnas nepraranda optimizmo. Jis įsitikinęs, kad kaltininkas bus nustatytas. Tad jeigu gražiuoju neatlygins seniūnijai padarytų nuostolių, paduos į teismą.

Kaip pasakojo A. Kontrimas, tądien socialinė darbuotoja lankė Birikų kaimo šeimas, auginančias vaikus ir turinčias problemų dėl alkoholio vartojimo ar socialinių įgūdžių stokos.

Viena iš versijų – kad automobilio padangas subadė kažkas iš lankomų šeimų. Blogus įtarimus, anot seniūno, patvirtina tai, kad darbuotojai anksčiau buvo grasinta: esą ilgai čia nevažinėsi ir netrukdysi įprasto kaimo gyvenimo.

Žinoma, prižiūrimos šeimos norėtų, kad jų niekas nekontroliuotų, daryti ką nori.
„Įsivaizduokite, šeimynėlė „baliavoja“, o atvažiuoja socialinė darbuotoja ir trukdo. 

Tad būta tokių kalbų, kad subadys padangas. O ką mes galime padaryti – sargo juk nenusamdysime, kad dar automobilį saugotų. Seniūnijai tai per didelė prabanga“, – teigė seniūnas.

Iš lankomos šeimos namo išėjusi socialinė darbuotoja įsėdo į mašiną, nuvažiavusi apie porą šimtų metrų suprato, kad kažkas negerai. Automobilis pradėjo barškėti. Paskambinusi seniūnui pranešė, kad, matyt, netyčia pradūrė padangą.

Kol seniūnas organizavo padangų atvežimo ir pakeitimo operaciją, sulaukta dar vieno skambučio. Darbuotoja jau pranešė apie tris išsileidusias padangas. Seniūnijos vadovas teigė, kad gerai, jog į įvykio vietą išsiuntęs specialistą su keturiomis žieminėmis padangomis, nes šiam atvažiavus, jau buvo visos padangos tuščios.

„Gerai, kad moteris nespėjo išvažiuoti į plentą Šiauliai–Palanga, kur didesnis greitis, o padangos išsileido bevažiuojant žvyrkeliu. Galima sakyti, pavyko išvengti didelės nelaimės“, – sakė A. Kontrimas.

„Ką gali žinoti, kitąkart gali nupjauti stabdžių žarnelę“, – apie socialinių darbuotojų kasdienybėje tykančius pavojus kalbėjo seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.