Mįslė: kada gimdyvė melavo?

Dėl kūdikio nužudymo teisiama Pabradės gyventoja Ivona Skorulskaja tyrėjams pasakojo, kad su kūdikiu elgėsi lyg su nepageidaujamu gyvūnu – paskandino ir išmetė į krūmus.

Dėl nužudymo prisipažinusi I.Skorulskaja kaltę verčia buvusiam mylimajam.
Dėl nužudymo prisipažinusi I.Skorulskaja kaltę verčia buvusiam mylimajam.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Nov 21, 2017, 6:14 PM

„Vos tik gimusi mergaitė pradėjo verkti, todėl paėmiau ją ant rankų, nuėjau prie upės ir paėmusi už kojos panardinau jos galvą po vandeniu. Ji nuskendo greitai“, – prieš dvejus metus per apklausą policijoje pareigūnams pasakojo I.Skorulskaja.

Vos 18 metų sulaukusi mergina tąkart prisipažino nužudžiusi ką tiktai gimusią dukrą.

Tačiau praėjus metams po nusikaltimo pakeitė savo nuomonę ir pareiškė, kad vaiką nužudė ne ji, o jos buvęs draugas, su kuriuo ji lytinių santykių turėjo tik du kartus.

Ar tikrai mergaitę nužudė jos biologinis tėvas Edvardas Subočius, ar tai padarė viena I.Skorulskaja, aiškinasi Vilniaus apygardos teismas.

Žinojo, kad grįš be vaiko

Aiškėja, kad I.Skorulskaja visai nenorėjo tapti motina ir neplanavo auginti kūdikio.

Supratusi, jog laukiasi, apie būsimą nėštumą ji neprasitarė nei savo tėvams, nei pažįstamiems, nė karto per visą nėštumą nepasirodė ir medikams. Apie tai, kaip vyksta gimdymas, ji tiktai skaitė internete.

„Mama man sakydavo, kad jeigu susilauksiu vaiko, užmuš ir jį, ir mane, todėl bijojau“, – teisinosi mergina.

Kaip iš karto po sulaikymo, 2015 metų lapkričio 6 dieną, papasakojo I.Skorulskaja, apie tai, jog netrukus į pasaulį ateis jos kūdikis, ji suprato vėlų spalio 18-osios vakarą būdama savo namuose.

Jos abu tėvai jau miegojo, todėl mergina virtuvėje pasiėmė peilį ir tyliai išsliūkino pro duris: „Aš tikrai žinojau, kad vaiko namo neparsinešiu.“

Tylėjo ir pagimdžiusi

Nuėjusi į gerai jai žinomą vietą prie Žeimenos upės ji nusismaukė džinsus ir atsigulė. Gimus dukrai nupjovė virkštelę atsineštu peiliu ir paskandino.

Supratusi, kad mergaitė nebegyva, I.Skorulskaja, kaip pati pasakoja, nunešė kūdikio kūną toliau ir įmetė į brūzgynus: „Tiesiog įmečiau, nebandžiau slėpti.“

Nužudžiusi vaiką I.Skorulskaja patraukė namo, bet pakeliui nuo gimdos atsiskyrė placenta. Įkišusi ranką į džinsus moteris ją ištraukė ir kažkur numetė.

I.Skorupskaja neprisimena, kur tai įvyko, – tuo metu galvojo tik apie tai, kaip nuslėpti savo nusikaltimą ir išsiskalbti smarkiai sukruvintus džinsus.

Porą dienų po gimdymo I.Skorulskaja tvirtino jautusis labai blogai – skaudėjo pilvą, smarkiai kraujavo, tačiau net ir tada nėjo pas ginekologą.

Kaltininką įvardijo po metų

I.Skorulskajos paslaptis išaiškėjo tiktai beveik po trijų savaičių, kai negyvą kūdikį rado netoli Žeimenos gyvenantis vyras.

Kadangi visa Pabradė įtarinėjo, kad I.Skorulskaja galėjo būti nėščia, policijos pareigūnai netruko pasibelsti į jos duris.

Per apklausą I.Skorulskaja tikino, kad santykius su E.Subočiumi nutraukė vos pastojusi, tačiau vėliau visą kaltę dėl vaiko nužudymo suvertė jam.

Esą jie susitiko, kartu nuėjo prie upės, E.Subočius peiliu nupjovė virkštelę ir paskandino kūdikį.

Tyrimas poligrafu išgąsdino

E.Subočius savo kaltę neigia. Jo tvirtinimu, jis tą vakarą gėrė su draugais ir iš jų namų niekur nėjo.

Į teismą iškviestas E.Subočiaus draugas Maksimas Pantioškinas patvirtino, kad su nuo penktos klasės pažįstamu E.Subočiumi susitikdavo kiekvieną kartą, kai tik atvykdavo pas Pabradėje gyvenusią savo draugę Liudmilą Vorobjovą, bet ar jie kartu girtavo ir tą naktį, kai gimdė I.Skorulskaja, jis tiksliai neprisiminė.

„Bet kiek būdavome susitikę, jis niekada nebuvo išėjęs su kuo nors susitikti ir niekada nesinešiojo su savimi peilio“, – tvirtino liudytojas.

Savo tiesą E.Subočius yra pasiryžęs įrodyti pasitikrinęs melo detektoriumi, tačiau ši idėja I.Skorulskajai pasirodė nepriimtina.

„Nesutinku“, – kategoriškai pareiškė ji, tačiau po pokalbio su savo advokatu staiga pakeitė nuomonę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.