Paaiškėjo, kas iš tiesų melavo apie bombą „Ryanair“ lėktuve

Šiemet spalį į Didžiąją Britaniją iš Kauno skridusį „Ryanair“ lėktuvą lydėjo britų naikintuvai. Jie kilo dėl melagingo pranešimo apie sprogmenis, gauto dar Kaune. Kauno teisėsauga išsiaiškino, kas iš tiesų skambino ir melavo apie pavojų. 

Kauno policija sulaikė, kaip įtariama, tikrąjį pranešėją apie sprogmenis lėktuve.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kauno policija sulaikė, kaip įtariama, tikrąjį pranešėją apie sprogmenis lėktuve.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2017, 12:52 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 3:30 PM

Praėjus dešimčiai valandų po incidento Domeikavoje buvo sulaikytas vyras, iš kurio telefono buvo skambinta.

Tačiau neseniai paaiškėjo, kad jis nebuvo pranešėjas. Kad sulaikytas kitas vyras, portalui lrytas.lt patvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas. 

Kaip rašo portalas kauno.diena.lt, tąkart sulaikytas taksistas aiškino, kad iš jo mobiliojo telefono skambino neblaivus keleivis. 

Pareigūnai po ilgo tyrimo surado 25-erių vyrą, galimai važiavusį taksti automobiliu ir kalbėjusį taksisto mobiliuoju. Nepatvirtintais duomenimis, jis prisipažino atlikęs nusikaltimą. 

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, vyrui mintis meluoti kilo spontaniškai, kai važiuojant iš restorano jo bendrakeleivis suprato, kad nepavyks pasiimti bagažo ir dar suspėti į lėktuvą.

Įtariamajam gresia gana švelni bausmė – metai laiko laisvės apribojimo. Anot Kauno teisėsaugos, britai iš įtariamojo reikalauti kompensuoti naikintuvų pakėlimą neturi teisinio pagrindo. 

Sumaištis kilo spalio 4-osios rytą, kai Kauno policijos budėtojai gavo pranešimą, jog netrukus Kauno oro uoste kilsiančiame lėktuve yra sprogmuo. 

Nors Kauno pareigūnai patikrinę lėktuvą, nieko pavojingo nerado ir leido tęsti kelionę, Didžiojoje Britanijoje lėktuvą pasitiko du britų naikintuvai. 

Lėktuvui neplanuotai nusileidus Stanstedo oro uoste ir vėl buvo atlikta patikra.  

Lėktuvo keleiviai kuriam laikui liko net be rankinio bagažo. O dėl lėktuvo nukreipimo į Stanstedo oro uostą, į Lutoną jie buvo gabenami autobusais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.