Muitinės kriminalistai Vilniuje sulaikė pilną mikroautobusą degtinės ir „konjako“

Pilnu mikroautobusu degtinės į Vilnių atvykęs rusas pakliuvo į muitinės kriminalistų pasalą, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
 MKT nuotr.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Nov 24, 2017, 12:25 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 12:51 PM

Vilniuje ketvirtadienį MKT ir policijos pareigūnai sulaikė Rusijos pilietį, iš Latvijos mikroautobusu atsivežusį daugiau nei porą tūkstančių butelių svaigalų – degtinės ir „konjako“. 

Įtariama, kad alkoholiniai gėrimai falsifikuoti, šiuo metu muitinės laboratorijoje atliekama jų ekspertizė.

Turėdami informacijos apie galimai gabenamą nelegalų alkoholį, muitinės kriminalistai apie 11 val. Vilniuje, Žemaitės gatvėje, patikrinimui sustabdė mikroautobusą „Merecedes Benz“, vairuojamą Rusijos piliečio I. I. (turinčio leidimą nuolat gyventi Latvijoje).

Pastarasis sakėsi atvykęs pasisvečiuoti iš Latvijos ir išsitarė vežęs krovinį kalėdinėms šventėms. 

Tačiau vos atvėrę mikroautobuso duris, pareigūnai suabejojo tokių „lauktuvių“ teisėtumu – mikroautobusas buvo pilnas prikrautas dėžėmis su alkoholiniais gėrimais.

Iš viso rasta 630 1 litro talpos butelių degtinės „Kremliovskaja vodka“ ir 1 712 0,7 l talpos tariamo konjako „Camus Cognac VS dark“ butelių. 

Preliminariais duomenimis svaigalai veikiausiai falsifikuoti – visi jie be banderolių, kreivokai priklijuotomis etiketėmis, skleidžiantys aštrų specifinį kvapą.

Sulaikytų gėrimų vertė – apie 20 tūkstančių eurų. Šiuo metu svaigalų mėginiai perduoti muitinės laboratorijai ištirti ar juose nėra sveikatai kenksmingų priemaišų. 

Mat MKT pareigūnai jau yra sulaikę panašių pavojingų svaigalų 2015 metais. Alytaus rajone likviduotas nelegalus „namų gamybos brendžio“ – su kolos gėrimu maišyto spirito fabrikėlis. 

Muitinės laboratorija tuomet šiame gėrime aptiko itin nuodingą metilo alkoholį, kuris net septynis kartus viršijo gyvybei nepavojingą koncentraciją.

I. I. buvo sulaikytas dviem paroms. MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.