Apsišaukėlis Laimutės Stankūnaitės dukters tėvas keliaus į areštinę

Jonaviškis Andrejus Lobovas Kalėdas ir Naujuosius Metus greičiausiai sutiks už grotų. 

A.Lobovas savo elgesį galės apmąstyti areštinės kameroje, į kurią siunčiamas 60 parų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
A.Lobovas savo elgesį galės apmąstyti areštinės kameroje, į kurią siunčiamas 60 parų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2017, 5:56 PM, atnaujinta Dec 6, 2017, 1:56 PM

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas visiškai patenkino prokuratūros skundą ir nusprendė, kad skandalą Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) sukėlęs ir vaiką paskiepyti sutrukdęs 44 metų A.Lobovas pažeidė viešąją tvarką ir todėl turi būti nubaustas.

Teismas panaikino Kauno apygardos teismo išteisinamąjį nuosprendį ir paliko galioti Jonavos rajono apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo A.Lobovui skirta 60 parų arešto bausmė.

Todėl A.Lobovas jau artimiausiu metu bus sulaikytas ir išvežtas į areštinę bei turės susimokėti 3766 eurų baudą.

Šį teistumą ne kartą administracinėmis baudomis baustas, teistas ir iki šiol iš teismų neišlendantis A.Lobovas užsidirbo dėl savo elgesio Jonavos PSPC, kai įsiveržė į medikės kabinetą, pastūmė ją ir neleido skiepyti mergaitės. 

Toks agresyvus A.Lobovo elgesys išgąsdino ir medikę, ir vaiką bei jo motiną, todėl moterys nusprendė kreiptis į policiją. 

„Tokiu savo elgesiu A.Lobovas peržengė ribas“, – tada sakė Jonavos PCPC direktorė Asta Sivolovienė.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, byla perduota teismui.

A.Lobovas nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme kaltu neprisipažino. Jis teigė nieko nestumdęs ir negąsdinęs bei teisinosi tik norėjęs padėti vaikui - esą mergaitė vaikas klykė, todėl jis užėjo į kabinetą pažiūrėti, kas ten vyksta ir mandagiai paprašė jos neskiepyti.

Šią A.Lobovo gynybos versiją teisme paneigė liudytojai ir nukentėjusiąja pripažinta mergaitės mama, todėl jonaviškis buvo nuteistas.

Nuosprendį A.Lobovas apskundė Kauno apygardos teismui ir iš ten išėjo triumfuodamas. Teismas patikėjo jonaviškio žodžiais ir jį išteisino, tačiau šįkart sprendimą apskundė prokuratūra ir pasiuntė neprognozuojamu elgesiu pasižyminti jonaviškį už grotų, nes Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimas yra neskundžiamas.

A.Lobovui teisėsaugos pareigūnams yra gerai žinomas. Anksčiau jis du kartus teistas už automobilių vagystes, tačiau išėjęs į laisvę ramiai gyventi vyras nesugebėjo.

Ryškiausiai A.Lobovas sužibėjo 2009 metų pabaigoje prasidėjus išgalvotai Garliavos pedofilijos istorijai, taškai kurioje nesudėti iki šiol, nes teismai tebevyksta, o pagrindinė šios istorijos kūrėja Neringa Venckienė pasislėpė JAV. 

2013 metais A.Lobovui buvo skirta 13 tūkstančių litų bauda dėl nepagarbos teismui ir trukdymo teisėjui atlikti savo pareigas.

Šį teistumą A.Lobovas užsidirbo bandydamas auklėti tuometinį Kėdainių rajono apylinkės teismo pirmininką Vitalijų Kondratjevą.

Nepatenkinti 2011 metų gruodžio 16 dienos V. Kondratjevo nutartimi grąžinti mergaitę jos motinai L.Stankūnaitei, A.Lobovas su dar keliais savo bendražygiais 2012 metų  sausį surengė piketą prie Kėdainių rajono apylinkės teismo.

Kadangi jų piketu niekas nesidomėjo, A.Lobovas su dar dviem „violetiniais“ veikėjais nuėjo į V.Kondratjevo kabinetą ir pradėjo jam aiškinti, kad jis nieko neišmano apie pedoofilijos bylą ir pradėjo jam cituoti N.Venckienės knygą, kurią vėliau paliko ant teisėjo stalo.

2014 metų spalį jis buvo nuteistas už trukdymą policijos pareigūnei atlikti savo pareigas, nes į apklausą Kauno rajono policijos komisariate iškviestas elgėsi, lyg Kedžių ir Venckų patvoryje.

A.Lobovas šūkavo, laidė įvairiausias replikas, klausinėjo kieno nurodymus vykdo pareigūnės, gėrė termose atsineštą arbatą, kišo tyrėjai N.Venckienės knygą ir aiškino, kad joje parašyta visa tiesa.

Tyrėjai paprašius duoti savo mobiliojo ryšio telefoną apžiūrai, A.Lobovas trenkė jį į žemę, o po to sulaužytą numetė ant tyrėjos stalo. 

Tyrėjai teko kviestis kolegas, kurie nuramino įsisiautėjusį N.Venckienės gerbėją, o teismas už šį nusikaltimą jam skyrė 150 valandų visuomenei naudingo darbo senelių globos namuose, apribojo jo judėjimo laisvę ir skyrė 13 tūkstančių litų baudą.

Neseniai Kauno apylinkės teismas pripažino A.Lobovą kaltu dėl svetimo turto sunaikinimo ir skyrė jam 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Įmonei "Clear Channel Lietuva", kurios reklaminius stendus jis nuplėšė A.Lobovas taip pat turės sumokėti 141 eurą.

Dėl reklaminių stendų suniokojimo jonaviškis taip pat yra teisiamas Šiaulių apylinkės teisme, o Šiaulių apygardos teisme kaltinamas dėl Venckams ir Kedžiams neįtikusių žmonių persekiojimo, viešų raginimų pažeisti Lietuvos suverenitetą bei grasinimų nužudyti antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Nelegalia A.Lobovo veikla taip pat yra susidomėjusi Valstybinė mokesčių inspekcija, o pats jonaviškis šių metų spalį pareiškė, kad yra L.Stankūnaitės dukters tėvas ir pareikalavo atlikti DNR tyrimus norėdamas tai įrodyti. 

Kol kas ši afera jam nepavyksta. Jau du teismai atsisakė priimti A.Lobovo ieškinį dėl tėvystės nustatymo, nes tokio ieškinio nagrinėjimui nėra jokio pagrindo.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.