Dėl vaiko tvirkinimo teisiama Kedžių kaimynė teisme nusprendė išsikalbėti

Laimutės ir Vytauto Kedžių bei jų kaimynės Olgos Girdauskienės bylą nagrinėjančiam Kauno apylinkės teismui nepavyks baigti bylos iki Naujųjų Metų. 

O.Girdauskienė teisme pareiškė, kad turi daug ką pasakyti ir paprašė duoti jai laiko pasiruošti. <br>G.Bitvinsko nuotr.
O.Girdauskienė teisme pareiškė, kad turi daug ką pasakyti ir paprašė duoti jai laiko pasiruošti. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Bylos nepavyko baigti, nes Kedžių kaimynė O.Girdauskienė pareiškė, kad ji nepilnai pasiruošė baigiamąjai kalbai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Bylos nepavyko baigti, nes Kedžių kaimynė O.Girdauskienė pareiškė, kad ji nepilnai pasiruošė baigiamąjai kalbai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kedžiai ir O.Girdauskienė kaltinami L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kedžiai ir O.Girdauskienė kaltinami L.Stankūnaitės dukters tvirkinimu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-12-14 17:41, atnaujinta 2017-12-14 17:42

Nors ketvirtadienį planuotas paskutinis šios bylos posėdis, po kurio teismas turėjo išeiti rašyti nuosprendžio, visus planus sujaukė O.Girdauskienė. 

Suteikus jai žodį, O.Girdauskienė pradėjo sakyti savo baigiamąją kalbą, tačiau netikėtai paprašė teismo duoti jai dar laiko kalbos pasiruošimui. Esą ji klausydamasi advokatų bei prokuroro ginčų sužinojo labai daug naujo, todėl savo baigiamąją kalbą nori papildyti naujomis detalėmis.

Teismas O.Girdauskienės prašymą patenkino ir kalbai pasiruošti skyrė laiko iki sausio 3 dienos. 

Ši byla Kauno apylinkės teisme nagrinėjama nuo 2015 metų rugsėjo 15 dienos. Nors byla nėra labai didelės apimties, jos išnagrinėti ilgai nepavyksta dėl akivaizdžių kaltinamųjų bandymų vilkinti bylą - teisiamieji keitė gynėjus, nuolat sirgo, teismui pateikdavo krūvas įvairiausių prašymų.

Kedžiais ir jų kaimyne teisėsaugininkai susidomėjo dar 2012 metais, netrukus po to, kai L.Stankūnaitės dukra buvo išvaduota iš Kedžių ir Venckų namų ir pradėjo pasakoti, kokį jai pragarą teko patirti gyvenant pas tariamai ją labai mylėjusią tetą ir senelius.

Ikiteisminio tyrimo metu, L.Stankūnaitės dukra buvo apklausta du kartus. Abu pas ikiteisminio tyrimo teisėją. Ikiteisminio tyrimo metu taip pat buvo surengta jos ir Kedžių akistata, po kurios Kedžiai pareiškė, kad mergaitė jiems pasirodė neadekvati ir pareiškė, kad jos parodymais vadovautis negalima. 

Liudyti į teismą L.Stankūnaitės dukra nebuvo kviečiama, nors to ir pageidavo Kedžiai, tačiau posėdžio metu buvo peržiūrėtas vaizdo įrašas, kuris buvo darytas mergaitei liudijant byloje, kurioje O.Girdauskienė buvo teisiama dėl daryto poveikio vaikui.

Nors tąkart po mergaitės apklausos, jos aukle vadintai O.Girdauskienei pasidarė bloga, anūkę televizoriaus ekrane išvydę Kedžiai, jos pasakojimą ir vėl pavadino niekiniu bei pareiškė, kad liudijo ne jų anūkė, o kažkoks kitas vaikas.

Nagrinėjant bylą Kauno apylinkės teisme taip pat buvo apklausta L.Stankūnaitė, jos tėvai bei daugybė žmonių, kurie buvo Klonio gatvėje ir matė bei girdėjo, kaip su anūke elgėsi seneliai bei jų kaimynė.

Kadangi daugelio jų liudijimai Kedžiams nebuvo palankūs, teisiamųjų advokatai pareikalavo į posėdžius iškviesti teisiamųjų giminaičius bei iki šiol Kedžiams lojalius „violetinius“ veikėjus. 

Taip liudytojų sąrašuose atsidūrė abi L.Kedienės seserys Audronė Skučienė bei Birutė Steponkevičienė, taip pat buvo apklausti aršiausi patvorio veikėjai, kurių daugelis su „Drąsos keliu“ pernai nesėkmingai bandė patekti į Seimą.

Kaltinimą byloje palaikantis prokuroras teismo prašo O.Girdauskienę ir L.Kedienę pripažinti kaltomis dėl L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo ir skirti joms lygtines 2 metų laisvės atėmimo bausmes bei įpareigoti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėti po 188 eurus.

Bylą V.Kedžio atžvilgiu siūloma nutraukti suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senačiai.

Prokuroras taip pat paprašė patenkinti L.Stankūnaitės civilinį ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo, kuriame ji reikalauja priteisti iš Kedžių ir jos kaimynės 579,2 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.