Baikerio dingimo byloje įtarimai pareikšti ir ištikimam Lauryno Baltrūno draugui

Aivaro Kilkaus dingimo ir galimo nužudymo byloje sparčiai daugėja įtariamųjų. Įtarimai pareikšti ir ištikimam „vorų“ vedlio Lauryno Baltrūno draugui vilniečiui Kazimierui Jakui.

 K.Jakas ir L.Baltrūnas.
 K.Jakas ir L.Baltrūnas.
Aivaras Kilkus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Aivaras Kilkus.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Aivaras Kilkus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Aivaras Kilkus.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 K.Jakas.
 K.Jakas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 1:14 PM, atnaujinta Dec 18, 2017, 9:18 AM

Jo namuose Vilniuje pareigūnai atliko kratą. K.Jakas šeštadienį buvo atvežtas apklausti į Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybą.

Įtariamojo advokatas portalui lrytas.lt sakė, kad dėl K.Jako suėmimo nebus kreiptasi į teismą.

Per apklausą vilnietis nesutiko su jam pareikštais įtarimais, kad padėjo 40 metų Laurynui Baltrūnui, pravarde Oblius, kuris suimtas dar dviem mėnesiams dėl ilgamečio „vorų“ nario 41 metų Aivaro Kilkaus galimo nužudymo.

„Kazys yra Lauryno parankinis, ką pastarasis pasakydavo, tą jis ir darydavo. Jie pažįstami dar nuo mokyklos laikų. Kazys kartu su Laurynu kūrė „vorų“ klubą, kurių pradžia buvo Viršuliškių mikrorajone esančiuose garažuose.

Kai rudenį 80 procentų narių paliko klubą, Kazys liko dešiniąja Lauryno ranka. Jis dabar valdo klubo pinigus“, – portalui lrytas.lt teigė vienas ilgamečių klubo „Vorai MC“ narių.

Baikeris žurnalistei atskleidė, kad ne vienas iš „vorų“ klubo išėjęs narys sulaukė grasinimų.

„Mums buvo pasakyta, kad esame pid... ir kad mus reikia nužudyti. Tai buvo sakoma ir telefonu, ir ne vieną kartą. Aš asmeniškai taip pat sulaukiau tokių grasinimų, sąraše turbūt buvau tarp pirmųjų. Gal yra išlikę ir įrašai?“ – kalbėjo buvęs ilgametis „voras“.

Baikeris pasakojo, kad išėję iš klubo jie tą pačią dieną sudegino liemenes su „vorų“ ženklais. Paklaustas, kieno odinė liemenė galėjo būti slepiama L.Baltrūno motinos namuose Vilniuje, jis atsakė: „Obliaus. Spalio 15-ąją, kai jis susitiko su Aivaru, tai šimtu procentų ją vilkėjo. Kitaip apsirengęs negalėjo būti“.

Per kratą pareigūnai šią liemenę paėmė, turbūt bus atliekami DNR tyrimai, ieškoma biologinių pėdsakų.

Lrytas.lt prabilęs baikeris atskleidė, kodėl buvo sulaikyta L.Baltrūno žmona: „Kaip gali nežinoti žmona, kas vyko tą naktį, jei jie dviese gyvena miške, sodyboje? Ji negalėjo nežinoti. Be to, kalbama, kad iš jos telefono buvo skambinta Meškai, kuriam buvo pavesta sunaikinti Aivaro motociklą“.

Baikeris ir kitas jo draugas tvirtino, kad jie iki šiol aktyviai ieško dingusio A.Kilkaus, nuolat važinėja po Aukštadvario apylinkes, šukuoja miškus, ežerų pakrantes. Vyrai tikisi, kad pavyks surasti A.Kilkų, kuris dingo spalio 15-ąją išvykęs susitikti su L.Baltrūnu.

A.Kilkaus galimo nužudymo byloje įtarimai dar pareikšti L.Baltrūno žmonai pedagogei D.Baltrūnienei, kuri buvo sulaikyta 48 valandoms ir uždaryta į areštinę.

Taip pat ne kartą apklaustas ir Trakų rajono gyventojas Darius Matusevičius, pravarde Meška. Įtariamasis „voras“ gyvena Rūdiškėse, po skilimo liko su L.Baltrūnu klube, kartu su juo rengdavo stovyklas Aukštadvario vaikams, mokydavo juos važinėtis motociklais.

Pagrindinis įtariamasis L.Baltrūnas advokatui šeštadienį pasiskundė, kad jį pareigūnai terorizuoja, daro psichologinį spaudimą. L.Baltrūnas atvežtas į tą pačią areštinę, kur ir jo žmona, esą naktį girdėjo jos raudas.

Advokatui Sauliui Juzukoniui jo ginamasis Oblius areštinėje papasakojo, jog tardytojas neva spaudė jį prisipažinti, kitaip žadėjo paskleisti žinią, kad baikeris A.Kilkaus kūną sukapojo ir paslėpė šaldiklyje.

Tačiau Oblių gerai pažįstantys baikeriai mano, kad tai yra suimtojo prasimanymas: „Oblius daug dalykų yra primelavęs. Dėl to mes ir išėjome. Jei klube būtų buvę viskas gerai, tikrai tiek daug žmonių nebūtų jį palikę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti