Telefoniniai sukčiai įžūlėja – iš Telšių gyventojos išplėšti 1800 eurų

Telefoninių sukčių banga, nors kiek aprimusi, vis dėlto nesiliauja vilniti toliau, o sukčiai, akivaizdu, tampa vis įžūlesniais ir patys braunasi į namus, praneša Telšių apskrities VPK.

Telefoniniai sukčiai tampa vis įžūlesniais – iš Telšių gyventojos išplėšti 1800 eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Telefoniniai sukčiai tampa vis įžūlesniais – iš Telšių gyventojos išplėšti 1800 eurų.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2017, 11:00 AM, atnaujinta Dec 19, 2017, 11:03 AM

Kaip rašoma policijos pranešime, pirmadienį apie 12 val., 86-erių Telšių miesto, Nemuno g. gyventoja sulaukė policijos pareigūne prisistačiusios moters skambučio. Senolei pradėjusi pasakoti pramanytą istoriją apie sulaikytą paštininkę, kuri pensiją neva moka netikrais pinigais, ji paprašiusi suskaičiuoti turimas santaupas ir nurodžiusi, jog pas senolę netrukus atvyks policijos pareigūnai.

Vykdydama „policijos pareigūnės“ nurodymus, senolė suskaičiavo turimus pinigus ir jai rankose lakinant 1800 eurų, išvydo į namus užsukusį nekviestą svečią. Pro neužrakintas duris į namo vidų įėjęs vyras parvertė moterį ant žemės, o šiai priešinantis įkando į ranką ir čiupęs pinigus spruko.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėl įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo, įtariamasis intensyviai ieškomas.

Policijos pareigūnai dar kartą kreipiasi į gyventojus, prašydami saugoti savo turtą, nepasitikėti nepažįstamųjų skambučiais bei nevykdyti jų nurodymų. Nei policijos pareigūnai, nei kitų institucijų darbuotojai niekada neprašo gyventojų suskaičiuoti turimų pinigų ar atlikti įvairių piniginių bankinių operacijų.

Kaip pastebima, dažnai sukčiai veikia keleto asmenų grupėje, taip siekdami neprarasti kontakto su auka. Todėl vienam bendraujant telefonu, jo bendras jau tyko pinigų prie asmens namų. Šiuo atveju, nusikalstamą veiką asmenims įvykdyti padėjo neužrakintos namų duris, pro kurias nesunkiai buvo patekta į namo vidų.

Ką reikėtų žinoti, kad nepakliūtumėte į telefoninių sukčių pinkles?

Neskubėkite vykdyti skambinančiojo prašymų. Jokiu būdu neatskleiskite skambinantiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo ir konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų (atpažinimo kodo, slaptažodžių, sąskaitų numerių), taip pat neįvardykite turimų grynųjų pinigų sumos.

Atminkite, kad įvykus eismo įvykiui ar padarius nusikaltimą, policija niekada nesprendžia iškilusių piniginių problemų tarp nukentėjusiojo ar pažeidėjo (įtariamojo) taip pat niekada neprašo suskaičiuoti turimų pinigų.

Neperduokite pinigų per tarpininkus. Neperveskite pinigų į nurodytas banko sąskaitas. Neįsileiskite nepažįstamų žmonių į namus. Reikalaukite, kad atvykę pareigūnai parodytų tarnybinį pažymėjimą.

Neatidarykite durų nepažįstamiems žmonėms, kurie prisistato įvairių tarnybų darbuotojais, agentais ar kitais specialistais, kol nepatikrinote jų dokumentų ir neįsitikinote, kas iš tiesų Jus aplankė.

Jeigu kyla nors menkiausias įtarimas, kad skambina sukčius, nedelsdami skambinkite bendruoju pagalbos tel. 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.