Eksprokurorė už kyšininkavimą nuteista lygtinai

Kauno apygardos teismas buvusią Vilniaus apygardos prokurorę Liliją Balaišienę pripažino kalta dėl kyšininkavimo ir skyrė jai ketverių metų laisvės atėmimo bausmę atidedant jos vykdymą trejiems metams.

Eksprokurorė Lilija Balaišienė.<br>R.Neverbicko nuotr.
Eksprokurorė Lilija Balaišienė.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2017, 11:19 AM, atnaujinta Dec 22, 2017, 11:23 AM

Taip pat teismas penkeriems metams atėmė teisę iš L. Balaišienės dirbti valstybės tarnyboje ir skyrė sumokėti 570 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą, pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba.

Buvusios pareigūnės pažįstamas Vadimas Pachomovas pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 3,5 metų laisvės atėmimo bausmė atidedant jos vykdymą trejiems metams ir sumokėti 570 eurų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje pradėtas 2014 metų gruodžio 16 dieną generalinio prokuroro sprendimu. Surinkta duomenų, kad kaltinamieji iš vieno vilniečio reikalavo kyšio ir paėmė 10 tūkst. eurų už palankių jo atžvilgiu proceso sprendimų priėmimą prokurorės kontroliuotame ikiteisminiame tyrime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.