Čigono prekės – ir žmonės, ir narkotikai

Iš Kelmės kilęs 50-metis Vladas Aleksandravičius, pravarde Čigonas, kuris prieš porą dešimtmečių savo parankiniu buvo pavertęs net policijos komisarą, šįkart įkliuvo dėl prekybos žmonėmis ir heroino.

Jau daug kartų teistasV.Aleksandravičius yra pripažintas recidyvistu. <br>R.Vitkaus nuotr.
Jau daug kartų teistasV.Aleksandravičius yra pripažintas recidyvistu. <br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 26, 2017, 1:33 PM

Kalėjimas, trumpas atokvėpis laisvėje, teismas ir nauja bausmė – jau daug metų toks yra V.Aleksandravičiaus gyvenimas.

Šį recidyvistą stebėję kriminalistai nustatė, kad jis kitam recidyvistui – klaipėdiečiui Michailui Lukinui – pardavė iš Kelmės rajono atgabentą socialiai pažeidžiamą 24 metų merginą, kuri buvo verčiama dirbti prostitute.

Už sunkius nusikaltimus daug kartų teistam Čigonui pateikti kaltinimai ir dėl heroino platinimo. Baudžiamojon atsakomybėn patraukti dar penki kvaišalus pardavinėję jo bendrininkai.

Mergina tapo sekso verge

Pernai gegužę V.Aleksandravičius vieną vargingai gyvenančią bedarbę merginą įkalbėjo iš Kelmės persikelti į pajūrį.

Tikėdamasis atlygio Čigonas savo kraštietę perdavė už nužudymą, išžaginimą, kitus nusikaltimus anksčiau teistam 31 metų M.Lukinui.

Mergina buvo atvesta į Paryžiaus Komunos gatvės daugiabutį, kur M.Lukinas nuomojosi butą su metais vyresne anksčiau teista ir už vertimąsi prostitucija bausta savo sutuoktine Vaiva Lukina.

Sutuoktiniai auką pavertė nuolankia sekso verge – pažinčių svetainėse, laikraščiuose publikuodavo skelbimus apie teikiamas kūniškas paslaugas, o mergina aptarnaudavo surastus klientus.

V.Lukinas su žmona kelmiškei grasindavo, neišleisdavo jos iš buto, vertė užsiimti prostitucija. Klientai už pusvalandį, praleistą prostitutės glėbyje, turėdavo pakloti 50 eurų.

Sąvadautojų pora pasiglemždavo didesnę dalį nelegalaus uždarbio, o merginai pažerdavo tik trupinius. Nuo jų visiškai priklausoma kelmiškė iš esmės sekso paslaugas teikdavo už sriubos lėkštę.

Prostitutei – vogtas šuo

Viename kambaryje gyveno M.Lukinas su savo žmona, o kitame – jų akylai prižiūrima prostitutė.

Per kratą bute aptiktas pneumatinis šautuvas, psichotropinės medžiagos amfetamino.

Viešnamiu paverstoje irštvoje pareigūnus pasitiko Jorkšyro terjerų veislės šuo.

Seksualiai išnaudojamai merginai jį paliko klientas – 8 kartus teistas vyras neturėjo pinigų atsiskaityti už seksą.

Paaiškėjo, jog šuo pernai vasarą pavogtas iš privačios valdos Klaipėdos rajone.

Eurus pakeisdavo klastotėmis

Sekso vergės kambaryje buvo aptiktos filmavimo kameros su įrašais.

Sąvadautojai slaptai fiksuodavo sekso scenas siekdami apsidrausti tokiu atveju, jeigu klientai nesumokėtų arba sumanytų reikšti pretenzijas.

Tirdami sąvadautojų veiklą kriminalistai sužinojo, kad tuomet, kai M.Lukinas sukdavo sekso filmus, jo žmona apkraustydavo klientų kišenes, o rastus pinigus pakeisdavo padirbtais eurais.

Klampina ir narkotikai

Neseniai grįžęs iš įkalinimo įstaigos V.Aleksandravičius įkliuvo Klaipėdoje, kai jo bendrininkai buvo nutverti pardavinėjantys heroiną. Įtariama, kad narkotikus jiems tiekė Čigonas.

Kartu su V.Aleksandravičiumi prieš teismą už kvaišalų platinimą stos dar du asmenys – už plėšimą teista čigonė ir nuosprendį už narkotikų platinimą jau išklausęs 22 metų klaipėdietis.

Su narkotikų prekeiviais kovojantys uostamiesčio pareigūnai sulaikė šešis heroiną platinusius asmenis. Trys jų kaltinami pardavinėję kvaišalus.

Už prekybą narkotikais ir žmonėmis, prostitucijos organizavimą ir vadovavimą šiai veiklai V.Aleksandravičiui gresia subendrinta laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Čigonas ir anksčiau vertėsi prekyba žmonėmis – viena kelmiškė, perduota pirkliams Klaipėdoje, atsidūrė Vokietijoje, ten buvo verčiama užsiimti prostitucija, tačiau jai pavyko grįžti į Lietuvą.

Pakluso net policijos komisaras

V.Aleksandravičius – spalvingas kriminalinio pasaulio veikėjas, kurio praeitis paženklinta ne vienu brutaliu nusikaltimu.

Nusikaltėlio kelią pasirinkęs V.Aleksandravičius pradžioje konkuravo su kitu Kelmę šiurpinusiu šešėliniu šulu Ramūnu Stunguriu, pravarde Muminas, – mieste aidėjo šūviai, griaudėjo sprogimai.

Įžūlus, mėgstantis vadovauti, kitų nuomonės nepripažįstantis Čigonas Kelmėje savo gaują subūrė prieš keletą dešimtmečių – užsiimdavo metalų prekyba, plėšikavimu, reketu.

Apsukrumo ir įžvalgumo nestokojusiam V.Aleksandravičiui pavyko savo parankiniu paversti net tuometį Kelmės rajono policijos komisarą Algį Razminą.

Su banditais susidėjęs policijos vadas netgi siųsdavo savo ginkluotus pavaldinius vykdyti suplanuotų nusikaltimų – taip 1993 metais apiplėštas aliuminio laužą vežęs rusų sunkvežimis.

Už plėšimus V.Aleksandravičius buvo nuteistas kalėti septynerius metus, o gaujai talkinęs Kelmės policijos komisaras A.Razminas už grotų pasiųstas devyneriems metams.

Ištrūkęs į laisvę Čigonas vėl ėmė burti gaują – ginkluoti nusikaltėliai siautėjo Žemaitijoje. Jų taikiniu buvo tapę nuošalesnėse kaimo vietovėse gyvenantys vieniši senukai.

Žiauriausią nusikaltimą Čigono gauja įvykdė 2000-ųjų vasario 14-ąją Telšių rajone, įsiveržusi į vienkiemį.

Tąkart V.Aleksandravičiaus sėbrai beisbolo lazdomis sutalžė sutuoktinius 79-erių Antaną ir 81 metų Martą Balsius. Žiauriai sumušta moteris mirė.

Už šį ir kitus sunkius nusikaltimus teismas Čigonui skyrė 14 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.