Pasiskundę dėl smurto darželinukai užminė mįslių

Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnams teko nelengva užduotis – tyrėjams teks išsiaiškinti, ar nemelavo apie viename šio miesto darželyje patirtą smurtą prabilę šešerių metų berniukas ir jo septynerių metų sesuo.

 Ar šešerių metų berniukas ir jo septynerių metų sesuo buvo skriaudžiami vaikų darželyje, turės išsiaiškinti Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka 
 Ar šešerių metų berniukas ir jo septynerių metų sesuo buvo skriaudžiami vaikų darželyje, turės išsiaiškinti Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai.<br> J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2018, 6:05 AM

Ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo mažamečiams Pakruojo pareigūnai pradėjo antradienį, patikslinę gautą informaciją apie vaikų lopšelyje darželyje nuo auklėtojų nukentėti galėjusius brolį ir seserį.

Tikslaus įvykio laiko nenurodę mažamečiai tvirtino, kad dvi auklėtojos juos mušė jau seniai – vienas vaikas neva nukentėjo pernai, o kitas – užpernai.

Problemų kilo dėl darželinukų lankomumo

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo smurto vaikų darželyje buvo pradėtas gavus Pakruojo rajono vaiko teisų apsaugos skyriaus (VTAS) informaciją.

Pirmiausia į VTAS dėl prasto dviejų darželinukų (brolio ir sesers) lankomumo kreipėsi vaikų darželio administracija.

Darželio direktorė sakė, kad šių vaikų lankomumu buvo susirūpinta, kai jie pradėjo lankyti privalomą priešmokyklinio ugdymo grupę. Pasak darželio vadovės, pernai priešmokyklinio ugdymo grupę lankyti pradėjęs berniukas darželyje pasirodė vos keturis kartus.

Pretenzijų dėl lankomumo darželio direktorė turėjo ir šio berniuko seseriai.

Raštą vaiko teisių apsaugos specialistėms parašiusi darželio direktorė paprašė išsiaiškinti, kodėl vaikai nelanko darželio.

Prabilo apie patirtą smurtą

Pas ją į namus atvykusiai VTAS darbuotojai vaikų mama iš pradžių teisinosi, kad tiek dukra, tiek sūnus darželio nelankė dėl ligų.

Vėliau buvo užsiminta, kad vaikai darželyje patyrė smurtą.

Vienas vaikas pasiskundė, kad gavo pylos nuo vienos auklėtojos, kitas – kad jį nuskriaudė kita auklėtoja.

Šią informaciją VTAS specialistė perdavė Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnams, tačiau ją patikslinę policininkai pradėti ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo atsisakė.

Tokį policijos pareigūnų sprendimą VTAS darbuotojai apskundė prokuratūrai.

Mestus kaltinimus pavadino absurdu

Galiausiai ikiteisminis tyrimas dėl galimai smurtą vaikų darželyje patyrusių dviejų mažamečių buvo pradėtas.

Tyrėjai apklausė dvi darželio darbuotojas – abi kaltę neigė ir tvirtino, kad tai tik nežinia iš kur atsiradę vaikų pramanai.

Dviejų jos darbuotojų atžvilgiu pradėtą ikiteisminį tyrimą vaikų lopšelio darželio direktorė pavadino didžiausiu absurdu.

Direktorės manymu, tai yra šių vaikų motinos kerštas už pretenzijas dėl vaikų lankomumo.

Apie vaikus – tik geri žodžiai

„Nieko panašaus mūsų darželyje nėra nei buvę, nei girdėta. Perrašant darbo sutartis aš visus savo darbuotojus esu perspėjusi, kad smurtas prieš vaikus nebus toleruojamas, o prasikaltęs darbuotojas iškart neteks darbo.

Apie minimus vaikus ir apie jų vyresnįjį broliuką, kuris taip pat lankė mūsų darželį, o dabar jau mokosi ketvirtoje klasėje, nieko blogo pasakyti negaliu. Tai – šaunūs vaikai.

Vienintelė problema – tai šių vaikų lankomumo užtikrinti negalinti motina.

Priešmokyklinio ugdymo grupės lankymas yra privalomas ir tą trijų vaikų motina turi žinoti.

Jei jos kas nors netenkino, buvo galima mums apie tai pasakyti ar vaikus leisti į kitą darželį, o ne savo ambicijas reikšti prisigalvojant nebūtų dalykų.

Mums mesti absurdiški įtarimai šokiravo visą darželio kolektyvą. Mes rimtai svarstome galimybę kreiptis į teismą dėl mums tokiu būdu padarytos moralinės žalos priteisimo“, – sakė vaikų darželio direktorė.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai jo eigos nekomentavo.

Galimai vaikų darželyje nuskriaustų mažamečių vaikų motina gyvena nepasiturinčiai, tačiau žalingų įpročių neturi ir savo atžalomis rūpinasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.