Motina apie tėvo sumuštą vaiką tylėjo, policiją iškvietė darželis

Telšių lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė Regina Rondomanskienė Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 pranešė apie galimai sumuštą vos dviejų metukų berniuką, įtariamuoju tapo vaiko tėvas. 

Motina apie tėvo sumuštą vaiką tylėjo, policiją iškvietė darželis.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Motina apie tėvo sumuštą vaiką tylėjo, policiją iškvietė darželis.<br>D.Piraitytės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 5, 2018, 3:38 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:19 PM

Pranešimas apie sumuštą vaiką Telšių policijoje užregistruotas ketvirtadienį, apie 09 val. 30 min.

Lopšelio-darželio „Saulutė“ direktorė  R. Rondomanskienė  patvirtino, kad trečiadienį, apie 14 val. 30 min.,  auklėtoja, po pietų miego padėdama apsirengti berniukui, ant jo kojytės  pastebėjo kraujosruvą.

R. Rondomanskienės teigimu, lopšelyje-darželyje tokia tvarka, kad auklėtojos, pastebėjusios bet kokį įtartiną sumušimą ar kitokius galimo smurto požymius,  nedelsiant turi informuoti įstaigos vadovą. Tai nurodyta pareigybių aprašyme. Direktorė savo ruožtu privalo kreiptis į teisėsaugą. 

Paklausus, kodėl direktorė apie galimai sumuštą lopšelio auklėtinį teisėsaugai pranešė tik kitą dieną, ji atsakė, kad visų pirma norėjo pasikalbėti su mama, esą maža kas, gal vaikas susižalojo krisdamas ar griūdamas. Juk taip dažnai pasitaiko ir negali iš karto kaltinti tėvų smurtu.

Todėl vakare mamai atvykus pasiimti sūnaus, auklėtoja paklausė, iš kur jam ant kojytės atsirado mėlynė. Motina nė nemanė slėpti, kas nutiko. 

31-erių moteris paaiškino, kad vaiką sumušė šventėms jį išsivežęs 32-iejų tėvas. Šeima šiuo metu išgyvena skyrybas. Tėvai gyvena atskirai, vaikas su mama – Telšiuose, o tėvas – Šiauliuose. 

Pasak direktorės  R. Rondomanskienės, berniukas ugdymo įstaigą pradėjo lankyti neseniai, tik 2017 m. rugsėjo 1 d., todėl personalas jo tėvų gerai nepažįsta. 

Beje, darželio auklėtojas ir direktorę  nustebino mamytės požiūris į tai, kas nutiko vaikučiui. Moteris neslėpė, kad grįžus sūnui iš viešnagės pas tėvą, pastebėjo sumušimą ant kojytės, tačiau nesiėmė jokių veiksmų, kad būtų pradėtas tyrimas ir kaltininkas sulauktų atpildo. 

Mama teisinosi, jog telefonu nufotografavusi sumušimą, o nuotrauką tebesauganti, gal kada esą prireiks.

Daugiau kaip 40 metų Telšiuose, Dariaus ir Girėno gatvėje esančiam darželiui vadovaujanti R. Rondomanskienė  kalbėjo, kad dabar toks laikmetis, žiniasklaida nušviečia kai kuriose šeimose vykstančius ir labai negerus dalykus, todėl auklėtojos turi būti atidžios ir pilietiškos, reikalui esant užkirsti kelią dar baisesnėms nelaimėms, o gal net tragedijoms.   

Policija tiria šio įvykio aplinkybes. Dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė mažamečiui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino,  baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.