Klaipėdos kriminalistai išsiaiškino šešių automobilių vagis

Klaipėdos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyba su Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūra kaltinamuoju aktu itin operatyviai užbaigė didelės apimties sudėtingą ikiteisminį tyrimą dėl aktualios ir skaudžios temos – automobilių vagysčių.

Klaipėdos kriminalistai išaiškino šešių automobilių vagis.<br> Klaipėdos AVPK nuotr.
Klaipėdos kriminalistai išaiškino šešių automobilių vagis.<br> Klaipėdos AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2018, 9:33 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 12:31 PM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, užbaigtas tyrimas net dėl šešių automobilių vagysčių epizodų: keturių „Volkswagen Touran“ ir vieno „Toyota Prius“ pagrobimo Klaipėdoje, Gargžduose ir Palangoje bei pasikėsinimo Gargžduose pagrobti automobilį „Audi A4“.

Visi nusikaltimai padaryti praėjusią vasarą, tarp liepos 10-osios ir rugpjūčio 30-osios. Vagys rinkosi išvaizdžius, daugiausia – didelės vertės automobilius, kuriuose savininkai, tarp kurių tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, buvo palikę įvairių dokumentų, daiktų (elektrinių įrankių, žvejybos priemonių ir kt.). 

Sudėtingo tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad kaltinamieji vogtus automobilius realizuodavo Jonavoje, kur mašinos buvo pjaustomos ir ardomos dalimis.

Kaltinimai automobilių vagystėmis ir pasikėsinimu pagrobti automobilį pareikšti 1987 m. ir 1992 m. gimusiems vyrams, per kratas jų namuose rasta daiktų iš pagrobtų automobilių. 

Abu vyrai daug kartų teisti: jaunesnysis teistas septynis kartus Jonavoje, Kaune, Vilniuje, iš kurių trys teistumai – už analogiškus nusikaltimus, kiti – už dokumentų klastojimą, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimą ir kt., vyresnysis – kelis kartus teistas užsienyje.

1992 m. gimęs vyriškis suimtas už kitus panašius nusikaltimus ir uždarytas Kauno apskrities VPK areštinėje. Jo 1987 m. gimusiam sėbrui skirta kardomoji priemonė – intensyvioji priežiūra.

Šiuo metu kitų apskričių policijos įstaigose atliekamas tyrimas dėl analogiškų nusikaltimų šių asmenų atžvilgiu, tikrinamas jų dalyvavimas ar nedalyvavimas vagiant transporto priemones visoje Lietuvoje.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.