Pasalą surengę pasieniečiai kontrabandininkų laukė savaitę

Švenčionių rajone, prie sienos su Baltarusija, Adutiškio užkardos pareigūnai aptiko 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Buvo palikta pasala, bet visą savaitę kontrabandininkai rūkalų taip ir neatėjo pasiimti.

 Pasalą surengę pasieniečiai kontrabandininkų laukė savaitę.<br> VSAT nuotr.
 Pasalą surengę pasieniečiai kontrabandininkų laukė savaitę.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2018, 3:16 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 3:18 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, dar sausio 2 d. VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai pagal iš Kriminalinės žvalgybos skyriaus kolegų gautą informaciją prie Švenčionių rajono Ramoniūnų kaimo aptiko į polietileną įpakuotus ryšulius. Prie jų buvo pritvirtintos petnešos, kad patogiau būtų nešti.

Ši vieta yra maždaug už 200 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija. Kaip vėliau paaiškėjo, ryšuliuose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Pasieniečiai čia paliko pasalą. Kadangi visą savaitę pasiimti pamesto krovinio niekas nepasirodė, antradienį, sausio 9-ąją, pasala buvo nutraukta. Rūkalai pristatyti į Adutiškio pasienio užkardą. Dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo ir gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinė teisena.

Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.