Apie išprievartavimą melavusi 18-metė ne juokais prisidirbo

Už melagingus pranešimus apie nusikaltimus gresia griežta atsakomybė 

 Apie išprievartavimą melavusi 18-metė ne juokais prisidirbo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Apie išprievartavimą melavusi 18-metė ne juokais prisidirbo.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-11 14:01, atnaujinta 2018-01-11 14:09

Sostinės policija nustatė – pranešimas apie išžaginimą ir seksualinį prievartavimą Vilniuje, praėjusių metų gruodžio pabaigoje, buvo melagingas, o dėl merginos parodymų apie nebūtą nusikaltimą pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gruodžio 27 dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tą pačią dieną gauto merginos pranešimo apie išžaginimą.

Nukentėjusiosios (gim. 1999 m.) teigimu, apie 01 val. jai einant iš draugės namų link J. Baltrušaičio gatvės, prie jos priėjo vaikinas ir, pagriebęs už gerklės, smaugdamas, įsitempė į automobilį, kuriame užpuolikas ir viduje buvęs dar vienas vaikinas ją išžagino ir seksualiai išprievartavo.

Apklausus liudytojus, atlikus vaizdo stebėjimų kamerų įrašų analizę ir kitus ikiteisminio tyrimo veiksmus, buvo nustatyta, kad nukentėjusioji meluoja ‒ joks nusikaltimas prieš ją nebuvo įvykdytas ir visi pasakojimai apie lytinį nusikaltimą yra pramanyti. 

Ketvirtadienį, 2018 metų sausio 11 dieną, Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti minėtą ikiteisminį tyrimą.

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimo.

Už šį straipsnį merginai gresia baudžiamoji atsakomybė: bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.