Nuteistųjų planas – ūkininkams siūlė pigiai įsigyti traktorių

Marijampolės pataisos namuose bausmę atliekantys nuteistieji ėmė siūlyti laisvėje esantiems ūkininkams įsigyti traktorių. Norinčių pigiai nusipirkti žemės ūkio technikos nestigo, todėl recidyvistai mėgavosi pelnu.

Kaliniai rado lengvatikių, norinčių įsigyti baltarusiškų traktorių MTZ-820.
Kaliniai rado lengvatikių, norinčių įsigyti baltarusiškų traktorių MTZ-820.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2018-01-11 23:13

Afera sumanyta prieš metus ir populiariame skelbimų portale buvo įdėti skelbimai apie parduodamus naudotus baltarusiškus traktorius MTZ-820.

Pardavėjai viliojo ir nedidele kaina, ir tuo, kad traktoriai esą yra mažai naudoti. Tad nestigo norinčių įsigyti patrauklią prekę.

Ūkininkų nebaidė net tai, kad pažiūrėti į prekę nebuvo galimybės. Aferistai telefonu vieniems suokė, kad traktoriai yra pakeliui iš Vokietijos, kitus tikino, kad netrukus bus pargabenti iš Norvegijos.

Kalbėdamiesi su pirkėjais kaliniai apdairiai užsimindavo, kad norinčiųjų nestinga, todėl ragino rezervuoti prekę – sumokėti užstatą. Taip per keturias dienas aferistai gerokai pagerino savo finansinę padėtį: vienas ūkininkas pervedė 600, antras – 400, o trečias – 700 eurų. Sukčiai dar prašė papildomo 260 eurų avanso, bet ūkininkai nutarė daugiau nebemokėti.

Į teisėsaugininkus kreipėsi 600 eurų praradęs ir su pardavėjais susisiekti nebegalintis vyriškis. Kriminalistai netrukus išsiaiškino, kad apgautųjų yra ir daugiau, nors jie patys net nesikreipė į policiją.

Sučiupti recidyvistai kaltę pripažino visiškai. Devynioliktą kartą teisiamas Šiaulių rajono gyventojas 26 metų Vaidas Paulauskas guodėsi, kad nusikalsti verčia kiti bausmę atliekantys asmenys, todėl prašė jį iškelti iš Marijampolės pataisos namų.

Šiam recidyvistui teisėjas Bronius Vinciūnas skyrė trečdaliu sumažintą 1 metų ir 6 mėnesių įkalinimo bausmę. Subendrinus ją su neatlikta bausme, V.Paulauskui teks už grotų praleisti dar 6 metus.

Antras teisiamasis – 31 metų Rimvydas Adomaitis – nuosprendį išgirdo dešimtąkart. Telefoniniam sukčiui skirta 1 metų ir 4 mėnesių įkalinimo bausmė bus subendrinta su netrukus įsigaliosiančiu Vilniaus teismo nuosprendžiu.

Abu sukčiai įpareigoti atlyginti 600 eurų žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.