Šiaulių nusikalstamo pasaulio legendai teks vaikščioti pėsčiam

Dvejus metus teks vaikščioti pėsčiam. Tokią naujieną iš Šiaulių apylinkės teismo rūmų penktadienį išgirdo praeityje vienu įtakingiausių Šiaurės Lietuvos šešėlinio pasaulio šulų laikytas šiaulietis 60 metų Vladas Baranauskas.

Kaip ir įprasta, V.Baranauskas kaltės nepripažino. <br>G.Šiupario nuotr.
Kaip ir įprasta, V.Baranauskas kaltės nepripažino. <br>G.Šiupario nuotr.
Kaip ir įprasta, V.Baranauskas kaltės nepripažino. <br>G.Šiupario nuotr.
Kaip ir įprasta, V.Baranauskas kaltės nepripažino. <br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2018, 1:16 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 1:18 PM

"Baranis" įklimpo praėjusių metų vasario 13-osios vakarą, kai buvo sustabdytas girtas prie automobilio „Mercedes Benz“ vairo. Paaiškėjo, kad V.Baranauskas kaip reikiant įkaušęs – jam buvo nustatytas vidutinis girtumas (1,75 promilės).

Už vairavimą išgėrus teismas nutarė ne tik atimti teisę vairuoti. Pažeidėjas turės atlikti ir 40 parų arešto bausmę, sumokėti anksčiau teismo paskirtą beveik 1130 eurų baudą.

Teismas nutarė nekonfiskuoti automobilio, nes jis priklauso pažeidėjo uošvei. Tačiau V.Baranauskas įpareigotas sumokėti 1320 eurų – tiek įvertinta ši mašina.

„Baranis“ kratėsi kaltės ir teigė, kad tą vakarą ne vairavo, o tiesiog sėdėjo automobilyje. Pasak šiauliečio, tą vakarą jis nuvežė pažįstamą moterį apsipirkti, o vėliau laukė, kol ji pasinaudos kavinės „Sakura“ tualetu.

Liudytojai paneigė „Baranio“ pasakojimą – keli žmonės patvirtino, kad šiaulietis pats lankėsi kavinėje, o po to nusvirduliavo prie mašinos ir sėdo prie vairo.

Bylos nagrinėjimas užsitęsė, nes penkis kartus teistas penkių vaikų tėvas V.Baranauskas turėjo sveikatos problemų. Pastarąjį kartą šiaulietis buvo nuteistas pernai rugpjūtį už atsisakymą tikrintis girtumą.

Pagalbiniu darbininku vienoje įmonėje dirbančiam “Baraniui“ bausmę teks atlikti areštinėje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.