Beteisis žemaitis neregistravo automobilio, bet tai jo neišgelbėjo

Telšių rajono apylinkės teisme nuosprendį išgirdo policijos pareigūnų ne vieną kartą prie vairo pričiuptas neblaivus ir teisės vairuoti neturintis Kazys M. Šį kartą teismas kaltinamajam skyrė piniginę baudą, uždraudė vairuoti ir konfiskavo automobilį „Volkswagen Sharan“.

Teisės vairuoti neturintis žemaitis tyčia neregistravo automobilio, tačiau tai nuo konfiskavimo neišgelbėjo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Teisės vairuoti neturintis žemaitis tyčia neregistravo automobilio, tačiau tai nuo konfiskavimo neišgelbėjo.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Jan 16, 2018, 11:22 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:27 AM

Lyg nujausdamas, kad prisidirbs, vyras, anksčiau baustas už vairavimą esant neblaiviam ir neturint teisės vairuoti, įsigijo minėtą automobilį, tačiau taip jo ir neprisiregistravo savo vardu, nors civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu pasirūpino. Tačiau toks žingsnis jo neišgelbėjo nuo konfiskacijos.

Baudžiamosios bylos duomenimis, Kazys M., turintis pagrindinį išsilavinimą, dirbantis pagalbiniu darbininku, 2017 m. lapkričio 2 d., apie 4 val. 37 min., Telšių mieste, Luokės g., vairavo automobilį apsvaigęs nuo alkoholio – jam nustatytas vidutinis, 1,62 prom., girtumas.

Tyrimo metu kaltinamasis kaltę pripažino ir papasakojo, kad tą naktį su draugais girtavo Luokėje, po to išvažiavo į Telšius ir ten gėrė. Mašinoje turėjo alkoholio, ten pat užmigo, o prabudęs su draugu Sidu K. sugalvojo važiuoti atgal namo į Luokę.

Bevažiuojant sustabdė policijos pareigūnai, kurie alkotesteriu nustatė girtumą. Automobilis priklauso Kaziui M., tačiau nėra registruotas jo vardu. Vairuotojo pažymėjimo vyras neturi.

Pavojingas visuomenei vairuotojas buvo demaskuotas pastabių policijos pareigūnų dėka. Kaip minėjo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus vyr. patrulis, mintis sustabdyti „Volkswagen Sharan“ kilo dėl pastarojo įtartino manevravimo po važiuojamąją kelio dalį.

Pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. atsako tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio.

Kaltinamasis padarė nesunkų tyčinį baigtą nusikaltimą, teisiamas pirmą kartą, baustas administracine tvarka, taip pat ir už vairavimą neblaiviam neturint teisės vairuoti. Kaltinamasis kritiškai vertina savo poelgį, supranta, kad pasielgė neatsakingai, dirba. Atsižvelgiant į nustatytas aplinkybes, kaltinamojo asmenybę, jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir atsakomybę sunkinančių aplinkybių nebuvimą, darytina išvada, jog teisingumas ir bausmės tikslai bus pasiekti kaltinamajam, kaip pirmą kartą teisiamam, paskyrus baudos bausmę, artimą minimaliai.

Teismas nusprendė kaltinamąjį pripažinti kaltu ir paskyrė galutinę bausmę 38 MGL (1431,08 Eur) dydžio bauda. Taip pat paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės: uždrausta naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones dvejus metus ir konfiskuota transporto priemonė „Volkswagen Sharan“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.