Dėl tėvo ir motinos nužudymo kaltu pripažintas vilnietis į kalėjimą nesės

Savo tėvą ir motiną žiauriai nužudęs Romualdas Špilevskis pripažintas kaltu dėl dvigubos žmogžudystės, tačiau dėl savo psichikos sveikatos būklės į pataisos namus nekeliaus. Jis pripažintas nepakaltinamu ir bus gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, trečiadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismas. 

Savo tėvą ir motiną nužudęs R.Špilevskis bus gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. <br>T.Bauro nuotr.
Savo tėvą ir motiną nužudęs R.Špilevskis bus gydomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 2:14 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:15 PM

Šioje ligoninėje 34 metų R.Špilevskis gydomas jau nuo gegužės vidurio. Į Rokiškį jis buvo pervežtas iš Vilniaus psichiatrijos ligoninės praėjus kelioms dienoms po įvykdytos žmogžudystės. 

Savo tėvus 82 metų Edvardą Špilevskį ir 72 metų Teresą Špilevskają vyras nužudė pernai gegužės 8 dieną, kai buvo atvykęs pas juos į svečius Karužiškių kaime.

Kastuvu sukapotus ir peiliu subadytus sutuoktinius rado jų kaimynas, kuris sutartu laiku atvyko padėti pensininkams remontuoti namą. 

Žudiko ilgai ieškoti neteko. R.Špilevskis buvo užsidaręs vonioje, kurioje dainavo ir bandė nusiplauti tėvų kraują. 

Pareigūnų į vidų R.Špilevskis neįsileido, todėl jiems teko įsibrauti jėga. Tačiau net surakintas antrankiais ir paguldytas ant žemės žudikas vargu ar suprato, kas vyksta. Jis toliau dainavo savo keistą dainą ir kalbėjo nesuprantama kalba.

Pareigūnams vyro elgesys pasirodė įtartinas, todėl jis buvo išvežtas ne į Lukiškes, o į Naujosios Vilnios psichiatrijos ligoninę. Joje teismas leido R.Špilevskį suimti ilgiausiam galimai laikotarpiui – trims mėnesiams.

Po to suėmimas R.Špilevskiui buvo pratęsiamas, o psichiatrai bandė rasti atsakymą, kodėl išsilavinęs ir tėvus mylėjęs vyras pakėlė prieš juos ranką.

Bandant išsiaiškinti, ar tėvų žudikas galės stoti prieš teismą, vasarą R.Špilevskiui buvo paskirta kompleksinė stacionari psichiatrinė-psichologinė ekspertizė, taip pat atlikti kai kurie būtini tyrimai. 

Medikų išvados buvo kategoriškos: R.Špilevskis yra nepakaltinamas, todėl nusikaltimo metu nesuprato, ką darė, ir už savo veiksmus negali atsakyti.

R.Špilevskiui atsidūrus Vilniaus psichiatrijos ligoninėje tapo aišku, kad vyras šioje ligoninėje yra lankęsis ir maždaug prieš metus iki dvigubos žmogžudystės. Tąkart į ligoninę R.Špilevskis kreipėsi pats ir kurį laiką buvo joje gydomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?