Kaune į pamoką įsiveržęs tėvas iškėlė smurto sceną

Kauno Šančių mikrorajone su sniegu žaidžiantys vaikai  atsargesni. Gniūžtes mėto švelniau po sniego karo,  prieš dieną sukėlusio įsiūtį vienam berniuko tėvui. 

 Trečiokus sukrėtė jų klasės draugo tėvo elgesys. <br> „Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
 Trečiokus sukrėtė jų klasės draugo tėvo elgesys. <br> „Lietuvos ryto“ televizijos stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė

Jan 19, 2018, 6:32 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:43 PM

Įsiaudrinęs tėvas įsiveržė į pamoką ir puolė auklėti sūnaus klasės draugą. Mokytojai stebint suaugęs vyras griebė trečiokui už sprando. Esą už tai, kad vakare jo sūnų apmėtė gniūžtėmis.

Verkiančius ir išsigandusius vaikui puolė raminti psichologės. Kauno policija dėl vyro elgesio pradėjo tyrimą. 

 

„Trečios klasės mokinio tėtis, palydėdamas savo vaiką į klasę, įėjo paskui savo sūnų ir priėjo prie klasės draugo. Mokytojai nespėjus sureaguoti, jis suėmė vaiką už sprando ir tą darydamas pasakė: „Prie mano vaiko daugiau nelįsi ir jo nemuši“. Mokytoja tik spėjo pasakyti „Nelįskit prie vaiko“. Tai padaręs jis iš karto pasišalino ir iš klasės, ir iš mokyklos“, - kalbėjo Kauno Žiburio“ mokyklos direktorė Asta Daugirdė. 

Mokyklos darbuotojai apie incidentą pranešė policijai. „Iš ugdymo įstaigos buvo gautas pranešimas, kad mokykloje į klasę užėjęs 37 metų vyras 9-metį mokinį galimai suėmė už sprando. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - sakė Kauno policijos atstovė Dovilė Bernotaitė. 

Kol atvyko pareigūnai, raminti išsigandusių vaikų atskubėjo psichologė ir socialinė pedagogė. „Iš karto nuėjom į tą klasę, kalbėjom apie jausmus. Vaikai buvo išsigandę, teko raminti“, - aiškino mokyklos psichologė Odeta Steponaitytė. 

Jai antrino ir mokyklos socialinė pedagogė Kristina Trumpauskaitė: „Vaikai buvo susijaudinę. Svetimas žmogus... Jiems tai – neįprasta situacija. Jie virkdinosi, buvo šiek tiek jautresni.“ 

Specialistų teigimu, toks suaugusio vyro jėgos demonstravimas sukėlė ne tiek fizinį, o daugiau psichologinį smurtą. Jį patyrė visi klasėje buvę vaikai. 

„Nukentėjusio vaiko tėvai greitai atvyko į mokyklą, o su kitu iki policijos kalbėjome telefonu. Jis suprato, kad vaiko negalima liesti. 

Tikrai tokio atvejo nėra pasitaikę ir aš esu sutrikusi, nustebusi. Bet, matyt, toks gyvenimas, esam emocingi žmonės ir, matyt, tam reikia būti pasiruošus“, - kalbėjo mokyklos direktorė. 

Už viešosios tvarkos sutrikdymą tėvui gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.