Pataisos namuose aptiktas naminukės aparatas – ruošėsi žiemos šventėms

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuroras Vytautas Nacikūnas baigė ikiteisminį tyrimą ir perdavė į teismą bylą, kurioje 41 metų D. A., atliekantis laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, kaltinamas neteisėtai disponavęs aparatu naminiams stipriesiems alkoholiniams gėrimams gaminti.

 Pataisos namuose aptiktas naminukės aparatas – ruošėsi žiemos šventėms.<br> Generalinės prokuratūros nuotr.
 Pataisos namuose aptiktas naminukės aparatas – ruošėsi žiemos šventėms.<br> Generalinės prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 1:31 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:39 PM

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, praėjusių metų gruodžio mėnesį, pataisos namuose, virtuvėlėje, iš įvairių dalių sukonstravęs aparatą, D. A. spėjo pagaminti 100 ml alkoholinio skysčio, kuriame tūrinė etilo alkoholio koncentracija buvo 50,2 proc. 

Nusikalstama veika ilgai netruko, D. A. buvo sučiuptas tą pačią dieną. Kaltinamasis buvo užkluptas virtuvėlėje, tamsoje, geriant arbatą. Kadangi nuteistieji tamsiuoju paros metu negali būti bendrosiose patalpose, tai sukėlė pareigūnui įtarimą. 

Atlikęs patalpų apžiūrą, jis nutraukė neleistiną veiką ir surinko daiktus, turinčius reikšmės nusikalstamai veikai tirti.

D. A. savo kaltę pripažino ir teigė, kad alkoholio norėjęs pasigaminti ir jį suvartoti per didžiąsias žiemos šventes. Už šią nusikalstamą veiką griežčiausia bausmė numatyta laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyrius. Byla teisminga Marijampolės apylinkės teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.