Teismo nuosprendį išgirdo lietuvaitę išžaginęs amerikietis

Už seksualinius nusikaltimus nuteistas amerikietis už grotų praleis trejus su puse metų

 Teismo nuosprendį išgirdo lietuvaitę išžaginęs amerikietis.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Teismo nuosprendį išgirdo lietuvaitę išžaginęs amerikietis.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 2:29 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:50 PM

Šiandien Vilniaus miesto apylinkės teisme nuosprendį už seksualinio pobūdžio nusikaltimus išgirdo Jungtinių Amerikos Valstijų pilietis. Teismas 27 metų amerikiečiui E. G. už merginos išžaginimą ir seksualinį prievartavimą skyrė 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, pranešė Generalinė prokuratūra.

Teismas iš dalies patenkino nukentėjusiosios civilinį ieškinį, tad E. G. taip pat turės atlyginti nukentėjusiajai už patirtą neturtinę žalą.

Šioje byloje E. G. kaltinamas tuo, kad jis, panaudodamas fizinį smurtą, 2017 m. liepos 5-osios naktį viename Vilniuje esančiame hostelyje lytiškai santykiavo ir tenkino lytinę aistrą su nukentėjusiąja V. B. prieš jos valią.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai į policiją kreipėsi nukentėjusioji V. B. Policijos pareigūnai itin sparčiai nustatė įtariamąjį – į Lietuvą neseniai turistauti atvykusį amerikietį E. G. – ir jį sulaikė.

„Apginti nukentėjusios merginos interesus ir nubausti nusikaltimą padariusį asmenį labai padėjo Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų itin sparčiai, objektyviai ir išsamiai surinkta ikiteisminio tyrimo medžiaga, nes kaltinamasis savo kaltės nepripažino“, - teigė ikteisminiam tyrimui vadovavusi ir valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikiusi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Rekertienė.

Kaltinamojo gynėjai kėlė keletą versijų, kaip ant nukentėjusiosios kūno galėjo atsirasti specialisto išvadoje jai nustatyti sumušimai ir nubrozdinimai, tačiau teisme visos gynybos versijos buvo paneigtos objektyviais ir betarpiškai ištirtais duomenimis.

Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad kaltinamasis E. G. anksčiau buvo žinomas JAV teisėsaugos institucijoms – 2013 m. spalio mėn. buvo sulaikytas dėl 2-ojo laipsnio užpuolimo ir ginklo turėjimo, nuteistas 3 metų laisvės atėmimo bausme (atliekant ją įkalinimo įstaigoje) bei papildomai 18 mėn. lygtinai.

Kaltinamasis E. G. nuo pat jo sulaikymo praėjusių metų liepos 5 d. iki teismo nuoprendžio paskelbimo buvo laikomais suimtas.

Trečiadienį priimtas Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.