Uostamiestyje poilsiavusi porelė atsiskaitinėjo netikrais pinigais

1 500 eurų – tiek netikrų pinigų su savimi turėjo pasisvečiuoti į Klaipėdą atvykusi porelė. Vilnietė ir Trakų rajono gyventojas, norėję nerūpestingai praleisti laiką neskaičuodami pinigų, patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o jų byla jau pasiekė teismą, pranešė Generalinė prokuratūra.

 Uostamiestyje poilsiavusi porelė atsiskaitinėjo netikrais pinigais.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
 Uostamiestyje poilsiavusi porelė atsiskaitinėjo netikrais pinigais.<br> M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2018, 1:11 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 1:15 PM

Ikiteisminio tyrimo metu surinktų duomenų visuma leidžia manyti, kad atvykę į Klaipėdą ir apsistoję viename iš viešbučių kaltinamieji už dvi naktis sumokėjo netikromis 50 eurų kupiūromis. 

Padirbtais pinigais, kaip įtariama, jie mokėjo ir už maitinimo, taksi paslaugas bei atsiskaitė už prekes Klaipėdos miesto mugėje. Likusius padirbtus 24 vienetus 50 eurų nominalo banknotų kratos metu paėmė policijos pareigūnai.

Abu kaltinamieji anksčiau teisti. 24-erių mergina į teisėsaugos akiratį buvo patekusi dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo ir grasinimų. 

Jos vaikinas, 27-erių Trakų rajono gyventojas, anksčiau teistas net 12 kartų, iš kurių du kartus Lietuvoje – už plėšimą ir vagystę, o 10 kartų už vagystes ir kitus nusikaltimus teistas Olandijoje.

Ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai drauge su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnais, pradėtas praėjusių metų gruodžio 2 dieną, o į Klaipėdos apylinkės teismą iškeliavo vos po pusantro mėnesio.

Dėl netikrų pinigų laikymo ir realizavimo porelė gali būti baudžiama bauda, areštu, laisvės apribojimu ar jos atėmimu iki ketverių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.