Ginkluotai gaujai – policijos pasala

Vienas įtariamasis peršautas, trys – areštinėje. Taip baigėsi Holivudo filmą primenanti policijos operacija Joniškyje, į kurį apsiginklavę trečiadienį buvo atvykę keturi šiauliečiai.

Policininkų peršautą įtariamąjį greitosios ekipažas išvežė į Šiaulių ligoninę.
Policininkų peršautą įtariamąjį greitosios ekipažas išvežė į Šiaulių ligoninę.
Ieškodami ketvirtojo šiauliečio policijos pareigūnai vakar buvo apsupę Joniškį ir tikrino visus automobilius.<br>G.Šiupario nuotr.
Ieškodami ketvirtojo šiauliečio policijos pareigūnai vakar buvo apsupę Joniškį ir tikrino visus automobilius.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2018-01-25 06:36, atnaujinta 2018-01-25 06:37

Į belangę uždaryti ne kartą teisti 27 metų Paulius Petronis, 35 metų Artūras Riabovas ir 24 metų Kristijonas Chadzevičius, o dukart peršautas 29 metų Jevgenijus Kravčiukas paguldytas į Šiaulių ligoninę.

Įtariamieji ketino iš vieno joniškiečio pagrobti automobilį. Jie tikėjosi pasipriešinimo, tad buvo gerai pasiruošę – pasiėmė dujų balionėlių, neperšaunamųjų liemenių, kūjį, metalinių strypų, pistoletą „Makarov“.

Bandė grasinti ginklu

Pusmetį įtariamuosius stebėję Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai trečiadienio rytą nusprendė juos sulaikyti, kol nebuvo pralieta kraujo.

Į Joniškį atvažiavę gaujos nariai buvo užklupti netikėtai. Bet jie neketino pasiduoti – pasileido bėgti į skirtingas puses.

P.Petronį ir A.Riabovą pavyko sulaikyti išsyk, o kiti du šiauliečiai paspruko. J.Kravčiukas į besivejančius pareigūnus nukreipė pistoletą „Makarov“.

Policininkas sureagavo žaibiškai – dviem šūviais sužeidė bėglį. Tačiau šiaulietis nubėgo dar kelis šimtus metrų ir pasislėpė ūkiniame pastate.

Užspeistas iškart pasidavė

Į dešinį kirkšnį ir ranką peršautas J.Kravčiukas išsyk neketino pasiduoti.

Tačiau kraujo pėdsakais atsekusių pareigūnų į kampą užspeistas šiaulietis pajuto, kad senka jėgos, tad nebesipriešino.

Kol atlėkė greitosios ekipažas, kriminalistai patys suteikė J.Kravčiukui pirmąją pagalbą. Medikai įsikėlė sužeistąjį į automobilį ir išvežė į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Ligoninėje žaizdas apžiūrėję gydytojai sakė, kad pareigūno peršauto šiauliečio gyvybei pavojaus nėra.

Buvo apsupę visą miestą

Kad ketvirtasis gaujos narys neištrūktų, kriminalistai išsyk apsupo Joniškį. Į pagalbą buvo iškviesta policijos ekipažų iš gretimų rajonų.

Gausios pareigūnų pajėgos budėjo prie išvažiavimų iš miesto ir tikrino visus automobilius. Keliasdešimt pareigūnų ieškojo bėglio K.Chadzevičiaus šukuodami Joniškio miestą.

Kad nekiltų grėsmė aplinkiniams, pareigūnai perspėjo gyventojus, aplink operacijos vietą esančias įstaigas, kad užsirakintų.

Įtampa tvyrojo kone penkias valandas, kol viename miesto rajone buvo aptiktas pasislėpęs bėglys. Įbaugintas K.Chadzevičius pasidavė nesipriešindamas.

Ketino surengti egzekuciją

Šiauliečių gaują stebėję operatyvininkai žinojo, kad jos narių taikinys – Joniškyje gyvenantis su nusikalstamu pasauliu susijęs asmuo.

Surinkta įrodymų, kad šiauliečiai siekė pagrobti aukos automobilį.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo įvykdyti ginkluotą plėšimą, neteisėto šaunamojo ginklo laikymo ir pasipriešinimo pareigūnams.

Komisaras gyrė pavaldinį

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Ramūnas Sarapas vakar teigė, kad nusikaltėlius sulaikyti padėjo pareigūnų akylumas.

Jis tikino, kad policininkams įtarimą sukėlė automobilis, ir nekomentavo, ar sulaikyti gaujos nariai nebuvo sekami.

Netrukus įtarimus apie planuotą operaciją patvirtino policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Jis socialiniame tinkle paskelbė apie kruviną susirėmimą sustabdžiusius pareigūnus.

Generalinis komisaras pagyrė laiku ginklą panaudoti spėjusį kriminalistą: „Tokiais atvejais raginu kolegas nedvejoti ir drąsiai naudoti ginklą, nes jūsų saugumas yra pirmoje vietoje.

Dar viena gera žinia, kad papildomai įsigijome 1000 „Glock“ pistoletų ir jau kitą mėnesį pareigūnai bus jais aprūpinti. Greitai pareigūnai gaus ir naujų neperšaunamųjų liemenių.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.