Pareigūnės laisvadienis: sulaikė ginklu grasinusį kaunietį

Kauno apylinkės teismas kauniečiui S. D. skyrė 40 parų arešto bausmę už tai, kad jis viešoje vietoje kilusio konflikto metu iš kelnių kišenės išsitraukė šaunamąjį ginklą ir nukreipė jį į šalia stovėjusį asmenį, rašoma teismo pranešime.

Vyras Kaune į kitą žmogų nukreipė ginklą. Nuo nelaimės apsaugojo laisvadienį turėjusi policijos pareigūnė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyras Kaune į kitą žmogų nukreipė ginklą. Nuo nelaimės apsaugojo laisvadienį turėjusi policijos pareigūnė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2018, 12:01 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 12:05 PM

Šešis kartus teistą kaunietį nuginklavo ir sulaikė pro šalį automobiliu važiavusi ir tądien laisvadienį turėjusi Kauno policijos Patrulių rinktinės vyriausioji patrulė Iveta Sutkutė.

Teismas išnagrinėjęs bylą nustatė, kad S. D. savo elgesiu pademonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką. Be to, sukėlė išgąstį ir baimę pro šalį vykusiems asmenims.

Bylos duomenimis, S. D. 2017 m. lapkričio 18 d. apie 18 val. viešoje vietoje Kaune, Kovo 11-osios g., kilusio konflikto metu iš kelnių kišenės išsitraukė šaunamąjį ginklą ir nukreipė jį į šalia stovėjusį vyriškį.

Nustatyta, kad 30-etis vyras neturėjo leidimo nešiotis Vokietijos „Walther” firmos pramoninės gamybos lygiavamzdžio, pusiau automatinio pistoleto.

Teisme S. D. pripažino savo kaltę. Pasakojo, kad tą dieną draugo namuose vartojo alkoholį. Minėtą ginklą pasiėmė iš draugo, kadangi nenorėjo, kad pastarajam kiltų nemalonumų. Planavo ginklą nuvežti ir palikti pas mamą, tačiau jam einant per pėsčiųjų perėją sustojo automobilis, išlipo du vyrai ir pradėjo jį mušti. Jis parkrito ir norėdamas juos pagąsdinti išsitraukė ginklą.

Vyrą sulaikiusi patrulė I. Sutkutė pasakojo, kad įvykį prie pėsčiųjų perėjos pastebėjo važiuodama automobiliu su mama. Pamačiusi, kad tarp dviejų vyrų kilo konfliktas ir vienas iš jų išsitraukė ginklą, sustabdė automobilį, pribėgo prie vyriškių ir prisistačiusi pareigūne liepė atiduoti ginklą. S. D. pistoletą atidavė iškart, tačiau bandė pabėgti. Sulaikyti ir užlaužti S. D. rankas patrulei padėjo šalia buvusi mama, kuri taip pat yra pareigūnė. Parvertę vyriškį ant žemės, laukė atvykstančių policijos pareigūnų.

Besipriešindamas patrulei S. D. suplėšė jos sportines kelnes, už kurias turės atlyginti teismo priteistą 20 eurų turtinę žalą. Taip pat turės sumokėti 300 eurų neturtinę žalą už patirtą fizinį skausmą bei sukeltus nepatogumus.

Įsiteisėjus nuosprendžiui šaunamasis ginklas bus konfiskuotas ir perduotas Lietuvos Respublikos ginklų fondui.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?