Uostamiestyje sulaikyti dar du pinigus iš senjorų vilioję sukčiai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai nustatė ir sulaikė  du sukčiavimu įtariamus žmones, kurie galimai panaudoję apgaulę, iš senolių išviliojo nemažas pinigų sumas.

 Uostamiestyje sulaikyti dar du pinigus iš senjorų vilioję sukčiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Uostamiestyje sulaikyti dar du pinigus iš senjorų vilioję sukčiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Uostamiestyje sulaikyti dar du pinigus iš senjorų vilioję sukčiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Uostamiestyje sulaikyti dar du pinigus iš senjorų vilioję sukčiai.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-25 10:32, atnaujinta 2018-01-25 10:37

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, praėjusią savaitę, sausio 17 ir 18 dienomis į pareigūnus kreipėsi dvi klaipėdietės sulaukusios iš pradžių skambučių, o vėliau ir tariamos „ekspertės“ vizitų į namus.

82 metų Debreceno gatvės gyventoja tariamai pinigų tikrintojai atidavė 3 630 eurų, o 76 metų Gedminų gatvėje gyvenanti moteris, patikėjusi pasakojimu apie neva turimus netikrus pinigų banknotus, atidavė 4 100 eurų. 

Abi senjorės pareigūnams nurodė, jog pinigus galimai paėmė jauna, liekna, apie 30 metų, šviesiaplaukė moteris. Bendradarbiaujant kartu su Kauno pareigūnais, netrukus buvo nustatyta, jog senyvo amžiaus klaipėdiečių pinigus paėmė 1987 metais gimusi, neteista, tačiau administracine tvarka ne kartą bausta moteris. 

Pati moteris neneigia paėmusi pinigus. Kadangi moteris neteista bei yra mažamečių vaikų motina, jai paskirta lengvesnė už suėmimą kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei nuolatinis registravimasis policijos įstaigoje.

Dar vienas galimai iš senukų apgaule pinigus pasisavinęs vyras sulaikytas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams bendradarbiaujant kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais. 

1990 metais gimęs, daugybę kartų už vagystes, plėšimą, sukčiavimus bei smurtą artimoje aplinkoje teistas vyras įtariamas galimai apgavęs septynis senyvo amžiaus žmones, iš kurių du gyvena Palangoje, keturi -  Klaipėdos mieste bei vienas -  Gargžduose. 

Įtariama, jog dar 2017 metų lapkričio mėnesį įtariamojo bendrininkui telefonu paskambinus Šilutėje gyvenančiai 1945 metais gimusiai moteriai ir nurodžius, jog ši už komunalines paslaugas atsiskaičiusi netikromis pinigų kupiūromis, pas senjorę atėjo tariamu „Šilutės seniūnijos darbuotoju“ prisistatęs vyras, kuris ketino išvilioti iš jos pinigų, tačiau paaiškėjus, jog moteris grynųjų neturi, įtariamasis nepatingėjo jos atvežti net iki uostamiesčio bankomato, kad ši paimtų pinigus, tuomet, galimai paėmęs 3 000 eurų, vyras pasišalino. 

Dar viena moteris nuo šio vyro galimai nukentėjo jau 2017 metų gruodžio 15 dieną taip pat į laidinį telefoną sulaukusi skambučio apie neva turimus padirbtus pinigus – šįkart 80-metė moteris tariamam „ekspertui“ atidavė 6 500 eurų.

1990 metais gimęs vyras šiuo metu yra suimtas trims mėnesiams.

Policijos pareigūnai dar kartą primena, jog nei seniūnijų darbuotojai, nei socialiniai darbuotojai nei policijos pareigūnai į gyventojų namus neateina ir grynųjų pinigų netikriną, taip pat niekuomet neprašo atskleisti elektroninės bankininkystės duomenų ir prisijungimo kodų. 

Saugokite savo asmens duomenis ir santaupas, nepasitikėti nepažįstamais asmenimis.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucija, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.