Iš kalėjimo Piterbore pabėgęs lietuvis – prievartautojas, galintis ieškoti kelio į Lietuvą

Didžiosios Britanijos teisėsauga mano, kad iš kalėjimo pabėgęs už išprievartavimą nuteistas lietuvis Gintautas Urbonas toli nukeliauti dar nesugebėjo, tačiau atidžiai stebi uostus.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2018, 8:41 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 9:07 AM

Penktadienį britai pranešė, kad 51 metų lietuvis nesunkiai pabėgo iš Piterboro kalėjimo. Čia G.Urbonas vykdė 12 metų laisvės atėmimo bausmę.

Jis nubaustas dėl išprievartavimo ir pasikėsinimo išžaginti.

Kembridšyro pareigūnai iškart įspėjo, kad iš Piterboro kalėjimo pabėgęs lietuvis yra pavojingas, todėl prie jo artintis nederėtų.

„Jis gali bėgti į Lietuvą – ieškome uostuose ir kitose vietose, iš kur galima keliauti“, – BBC sakė vyriausiasis tyrėjas Mickas Birchallas.

Policija įspėjo, kad žmonės, kurie padės lietuviui slėptis gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

M.Birchallas teigė, kad pareigūnai tiria ir pabėgimo versiją.

„The Sun“ anksčiau skelbė, kad G.Urbonas jau keletą savaičių kalbėjo apie tai, jog pabėgti iš kalėjimo – labai lengva. Su prižiūrėtojais gerai sutaręs lietuvis esą grįždama iš sporto salės peršoko tvorą, užlipo ant kalėjimo stogo, o ten sulaukęs išvažiuojančio autobusiuko nusileido ant jo stogo.

Pasak M.Birchallo, policija aiškinasi, ar G.Urbono pabėgimą padėjo planuoti ir draugai. Taip pat aiškinamasi, ar bandoma jam padėti slapstytis.

„Veikiausiai jis paliko kalėjimo apylinkes, bet dar gali būti Piterbore. Prašau vairuotojų ir tranzuoti mėgstančių žmonių saugotis šio vyro. Tai žmogus, kurį norime sučiupti greitai ir patupdyti už grotų, kur jam ir vieta“, – sakė vyriausiasis tyrėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.