Aklas kontrabandininkas mėgino ištrūkti iš pataisos namų

Kauno apygardos teismas žodinio proceso tvarka išnagrinėjo Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Dariaus Valkavičiaus skundą dėl Vilkaviškio rajono apylinkės teismo 2017 metų gruodžio pradžios nutarties, kuria Kybartų pataisos namuose kalintis R. L. dėl ligos atleistas nuo likusios paskirtos ir neatliktos laisvės atėmimo bausmės.

Nuteistajam dar liko kalėti kone šešerius metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Nuteistajam dar liko kalėti kone šešerius metus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-29 11:11, atnaujinta 2018-01-29 11:16

R. L. yra nuteistas dėl ginklų kontrabandos į Jungtinę Karalystę itin stambiu mastu. Be to, Vilniuje buvo nagrinėjama byla ir dėl to, kad R. L. sukurstė Lukiškių kalėjimo pareigūną piktnaudžiauti pareigomis – prižiūrėtojas už atlygį perduodavo mobiliojo ryšio telefonus nuteistiesiems.

Bausmė, skirta kaltinamajam – laisvės atėmimas beveik 8 metams bei kiek daugiau nei 7500 eurų dydžio bauda. Laisvės atėmimo bausmės pabaiga – 2023 metų kovas. 

Tačiau Vilkaviškio rajono apylinkės teismas praėjusių metų vasaros pabaigoje gavo Kybartų pataisos namų teikimą dėl nuteistojo R. L. atleidimo nuo laisvės atėmimo bausmės dėl ligos.

Rašte teigiama, kad dėl aklumo R. L. negali atlikti paskirtos bausmės. Teismas nusprendė prašymą patenkinti.

Šią nutartį apskundė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius. Pasak jo, aklumas netrukdė nuteistajam dalyvauti domino turnyre, individualioje darbinėje augalų auginimo veikloje, gerai atlikti gerbūvio darbus, įgyti apdailininko-statybininko specialybę bei sportuoti jogos užsiėmime.

Taip pat, nepaisant to, kad nuteistasis yra aklas, bausmės atlikimo metu tai nesutrukdė jam net keletą kartų padaryti vidaus tvarkos pažeidimus bei disponuoti draudžiama programine įranga.

Tad D. Valkavičiui kilo pagrįstų abejonių, ar tikrai nuteistajam atlikti bausmę yra per sunku.

Teismas, išnagrinėjęs Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro skundą, reikalavo papildomos medžiagos, nuteistojo ligos istorijos. Ją įvertinę skundą tenkino.

Kybartų pataisos namų teikimas dėl nuteistojo atleidimo nuo bausmės dėl ligos buvo atmestas. Ši nutartis yra neskundžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.