Naujos detalės iš kalėjimo Anglijoje pabėgusio lietuvio byloje: aiškėja pagalbininkai

Anglijos policija paskelbė naujų detalių iš kalėjimo sugebėjusio pabėgti lietuvio byloje. Policija taip pat paviešino pagalbininko pavardę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2018, 1:22 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 1:57 PM

Kaip antradienį pranešė Kembridžšyro policija, pagalba bėgliui buvo apkaltintas Piterboro gyventojas 47 metų Alvydas Visockas. Iš kalėjimo jis paleistas už užstatą ir vasario 28 d. turės stoti priešais teismą.

A.Visockas buvo sulaikytas sekmadienį, įtarus jį pagalba iš kalėjimo pabėgusiam 51 metų Gintautui Urbonui.

Kaip jau skelbė lrytas.ltlietuvis nesunkiai pabėgo iš Piterboro kalėjimo. Čia G.Urbonas vykdė 12 metų laisvės atėmimo bausmę. Jis nubaustas dėl išprievartavimo ir pasikėsinimo išžaginti.

Po pabėgimo Kembridžšyro pareigūnai iškart įspėjo, kad iš Piterboro kalėjimo pabėgęs lietuvis yra pavojingas, todėl prie jo artintis nederėtų.

„Jis gali bėgti į Lietuvą – ieškome uostuose ir kitose vietose, iš kur galima keliauti“, – BBC tąkart sakė vyriausiasis tyrėjas Mickas Birchallas.

Policija įspėjo, kad žmonės, kurie padės lietuviui slėptis, gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn. 

„The Sun“ anksčiau skelbė, kad G.Urbonas jau keletą savaičių kalbėjo apie tai, jog pabėgti iš kalėjimo – labai lengva. Su prižiūrėtojais gerai sutaręs lietuvis esą grįždamas iš sporto salės peršoko tvorą, užlipo ant kalėjimo stogo, o ten sulaukęs išvažiuojančio autobusiuko nusileido ant jo stogo.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį bėglys buvo sučiuptas. Policija pranešė, kad buvo sulaikyti ir penki asmenys (trys moterys ir du vyrai), galėję jam padėti. 

Antradienio rytą pareiškus įtarimus dėl pabėgimo G. Urbonas buvo pristatytas į teismą. Tuo metu trys sulaikytos moterys (24, 47 ir 51 metų) bei du vyrai (47 ir 50 metų), kurie buvo sulaikyti sekmadienį dėl galimos pagalbos bėgliui, paleisti iš kalėjimo. Jų veiksmai šioje istorijoje vis dar tiriami.

Policija praneša, kad dar šeštadienį buvo sulaikyta ir dar viena 49 metų moteris. Apie ją skelbiama nebuvo. Ši moteris kiek anksčiau nepareiškus jokių kaltinimų paleista namo. Jai pretenzijų teisėsauga neturi.

Policija taip pat skelbia, kad visi šios istorijos dalyviai yra Piterboro gyventojai. Tai Kembridžšyro grafystės miestas vidurio rytų Anglijoje, 120 km į šiaurės rytus nuo Londono. 

Kaip skelbiama laisvojoje enciklopedijoje wikipedia.org, Piterbore yra didelė imigrantų iš Lietuvos bendruomenė. Čia veikia daug lietuviško maisto parduotuvių, restoranų ir smulkiųjų verslų.

2013 m. Piterboras buvo populiariausias miestas tarp atvykstančių lietuvių naujakurių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?