Danijoje vogtas traktorius atsidūrė Kaune, į teismą keliaus 6 asmenų grupuotė

Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Jaunutis Vailionis baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė bylą, kurioje šeši asmenys kaltinami užsienyje vogtos žemės ūkio paskirties technikos gabenimo į Lietuvą organizavimu, jos realizavimu bei legalizavimu.

Už vogtos ūkinės technikos pardavinėjimą šeši asmenys stos prieš Kauno apygardos teismą. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Už vogtos ūkinės technikos pardavinėjimą šeši asmenys stos prieš Kauno apygardos teismą. <br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-31 11:38, atnaujinta 2018-01-31 11:44

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad D. R. dar 2014 metais galimai už 100 tūkst. eurų įsigijo vogtą traktorių, kurio paieška Danijoje​ vyko nuo 2013-ųjų. Vyras įregistravo traktorių sesers vardu.

Manoma, kad šis asmuo žinojo, kad traktorius yra vogtas. Kaltinamasis šia žemės ūkio technika naudojosi iki 2017-ųjų gegužės mėnesio, kuomet policijos pareigūnai kratos metu ją surado ir paėmė.

Tyrimo metu surinkti duomenys leido įtarti, kad tokia praktika minėtam asmeniui visai ne naujiena. Manoma, kad veikdami 6 asmenų organizuotoje grupuotėje jos nariai, įskaitant ir D. R., ne kartą organizavo vogtos technikos gabenimą ir pardavinėjimą Lietuvoje.

Grupuotės nariams teikiant netikrą informaciją apie technikos įsigijimą, būdavo gaunami registracijos liudijimai. Grupuotės nariai, pasiskirstę darbus, buvo atsakingi už skirtingas nusikalstamas veikas: vieni organizuodavo technikos gabenimą į Lietuvą, kiti ieškodavo čia klientų, klastodavo dokumentus įregistravimui. Tiriant nusikalstamas veikas buvo surasti 2 vogti traktoriai ir 3 krautuvai, kurių vertė apie 300 000 eurų.

Šis tyrimas buvo pradėtas pagal kriminalinės žvalgybos informaciją. Byla teisminga Kauno apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.