Kūdikio nužudymu kaltinamos motinos byloje prireikė net melo detektoriaus

Tikrinimas melo detektoriumi parodė, kad kūdikio nužudymu kaltinama Ivona Skorulskaja galėjo pagimdyti namuose, o mergaitės tėvas Edvardas Subočius į teisiamųjų suolą sėdo nepagrįstai. Tačiau ar tai tiesa?

Melo detektoriumi buvo tiriami abu naujagimio nužudymu kaltinami buvę mylimieji I.Skorulskaja ir E.Subočius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Melo detektoriumi buvo tiriami abu naujagimio nužudymu kaltinami buvę mylimieji I.Skorulskaja ir E.Subočius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
E.Subočius
E.Subočius
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Feb 6, 2018, 8:03 PM

Su I.Skorulskaja susitikęs nebuvo, jai gimdant nedalyvavo, kūdikio nelietė ir jo neskandino. Tiriamas tomografu taip tvirtinęs E.Subačius, specialistų teigimu, nemelavo ir savo buvusios draugės galėjo būti apkalbėtas nepagrįstai.

To paties specialistai negali pasakyti apie I.Skorulskają, kuri kaltinama 2015 metų spalio 18-osios naktį pagimdžiusi mergytę ir ją nužudžiusi.

Nors specialistai negali tiksliai pasakyti, kiek tiesos yra melo detektoriumi tirtos I.Skorulskajos žodžiuose, jos nuoširdumu suabejota.

„Yra žinių, kad ji kūdikį pagimdė namuose“, – pagal dvidešimtmetės reakciją į jai pateiktus klausimus mano ekspertai.

„Aš gimdžiau prie upės, o man padėjo Edvardas“, – net ir girdėdama tokias išvadas savo kaltę toliau neigė I.Skorulskaja.

Bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas jos pasakojimu suabejoja jau ne pirmąkart.

Teisme apklaustas teismo medicinos ekspertas Ovidijus Petkelis teigė, kad naujagimė buvo nužudyta ne iškart, kaip tvirtino I.Skorulskaja.

Kūdikis gyveno apie porą valandų ir prieš mirtį buvo maitinamas motinos pienu.

Tokias išvadas ekspertas padarė ištyręs naujagimės skrandžio turinį ir žarnas.

I.Skorulskaja šį faktą taip pat neigė. „Aš nemaitinau“, – kelis kartus pakartojo ji ir griebėsi jai įprastos gynybos taktikos į kiekvieną teismo proceso dalyvių klausimą atsakinėti vieninteliu žodžiu: „Nežinau.“

„Ar jūs manote, kad mes, suaugę žmonės, nesuprantame, kaip vaikai gimsta? Ar jūs suprantate, kad tokio amžiaus vaikas negalėjo pats pavalgyti?“ – I.Skorulskajos atsakymai supykdė teisėją Jolitą Količienę.

Į visus jos klausimus I.Skorulskaja atsakė tuo pačiu žodžiu: „Nežinau.“

Kad E.Subočius nedalyvavo I.Skorulskajai gimdant ir prie vaiko nužudymo gali būti prisidėjusi pabradiškės motina, anksčiau teisme buvo užsiminusi liudytoja Laura Rutkovskienė.

Jai tai praėjus maždaug mėnesiui po kūdikio nužudymo pasakojo pati I.Skorulskaja: „Prasidėjus gimdymui motina mane sudaužė. Aš praradau sąmonę, o kai atsigavau, vaiko jau nebuvo.“

Svetlana Skorulskaja tokius žodžius neigė.

Ji tvirtino, kad dukters nėštumo nepastebėjusi, ir apie tai, kad Ivona pagimdė, sužinojo tik po to, kai buvo rastas kūdikio lavonas, o į jos namų duris pasibeldė policijos pareigūnai.

I.Skorulskaja per pirmąsias apklausas pasakojo, kad kūdikį pagimdė ir nužudė viena, tačiau po metų ėmė tvirtinti, jog jai tai padaryti padėjo E.Subačius, su kuriuo ji du kartus turėjo lytinių santykių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.