Už kyšininkavimą nuteisto buvusio policijos viršininko skundas atmestas

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė buvusio Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skuodo rajono policijos komisariato viršininko Vidmanto Antanavičiaus skundą ir paliko galioti žemesnės instancijos teismo nuosprendį, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, pranešė Generalinė prokuratūra.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 4:39 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:52 PM

Klaipėdos apygardos teismas dar 2017 metų birželio 6 dieną buvusį Skuodo rajono policijos komisariato viršininką pripažino kaltu piktnaudžiavus tarnyba ir kyšininkavus.

Teismas jam skyrė 3 tūkstančių 766 eurų baudą ir atėmė teisę dvejus metus po nuosprendžio įsiteisėjimo eiti valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas.

Šioje baudžiamojoje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai, o jiems vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aidas Giniotis.

V.Antanavičius nuteistas už tai, kad jis, būdamas Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Skuodo rajono policijos komisariato viršininku, tarnybiniame kabinete savo naudai priėmė 200 litų kyšį iš Skuodo rajono savivaldybės tarnautojo už policijos komisariato pareigūnų eismo saugumo užtikrinimą 2014 metų gegužės 17 dieną Skuodo mieste vykusių dviračių sporto lenktynių metu.

Abiejų instancijų teismai pripažino, kad V.Antanavičius, pasinaudodamas savo užimamomis pareigomis, du kartus tiesiogiai pareikalavo iš valstybės įmonėje dirbusio S. L., pasinaudojant įmonei priklausančia mokėjimo kortele į jo, V.Antanavičiaus, nuosavą automobilį įpilti kuro, ką pastarasis ir padarė.

Komisaru dirbęs V.Antanavičius teismų sprendimais pripažintas kaltu ir dėl to, kad siekdamas turtinės naudos ir piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi, padėjo V. Š. gauti techninės apžiūros rezultatų korteles, kuriose būtų nurodyta, kad techniškai netvarkingos transporto priemonės atitinka techninius reikalavimus. 

Už šią „paslaugą“ buvęs komisaras paprašė V. Š. neatlygintinai padaryti jo sodyboje medinius laiptus terasoje.

V.Antanavičius nuteistas ir už tai, kad piktnaudžiaudamas tarnyba, kurstė savo pavaldinį nuvykti į teismą ir teisėjo paprašyti, kad komisaro pažįstamam asmeniui V. Š. už administracinį teisės pažeidimą būtų skirta administracinė nuobauda neatimant teisės vairuoti transporto priemonę. 

Siekdamas padėti pažįstamam V. Š. išvengti vairuotojo pažymėjimo atėmimo, buvęs komisaras kurstė kitus asmenis išduoti tikrovės neatitinkančias pažymas, tariamai patvirtinančias, kad vairuotojo pažymėjimas V. Š. būtinas jo darbo funkcijoms vykdyti bei vaikams prižiūrėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.