Į Seimą taikęs mokytojas kaltinamas smurtu prieš trečioką

Vasario 16-osios išvakarėse istorijos ir pilietiškumo mokytojas, buvęs Širvintų tarybos narys, galimai smurtavo prieš trečioką.

Į Seimą taikęs mokytojas kaltinamas smurtu prieš trečioką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Į Seimą taikęs mokytojas kaltinamas smurtu prieš trečioką.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2018, 12:12 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 12:15 PM

Kaip Eltai patvirtino Širvintų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėja Regina Jagminienė, policija dėl incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Tik šį rytą mokyklai mama pranešė apie galimą smurtą prieš vaiką. Šiuo metu esame Barskūnų pagrindinėje mokykloje, aiškinamės, kaip kas buvo“, – sakė R. Jagminienė.

Pasak Eltos pašnekovės, per pertrauką mokiniai susistumdė, o istorijos mokytojas, kuris minėtoje Širvintų rajono mokykloje dirba daug metų, vedėjos žodžiais, netinkamu būdu juos bandė išskirti.

Įvykį matę vaikai sakė, kad mokytojas trečiaklasiui trenkė per veidą.

Kol vyksta tyrimas, R. Jagminienė nuo komentarų buvo linkusi susilaikyti, tik pasakė, kad tokį mokytojo elgesį vertina neigiamai. „Vaikas nesužalotas, bet emociškai jaučiasi pažemintas“, – pridūrė ji.

Pasak pedagogų, Vasario 16-osios išvakarėse nukentėjęs mokinys yra normalus vaikas, guvus pradinukas, kaip dauguma jo amžiaus berniukų.

„Širvintų krašto“ žiniomis, smurto šešėlis metamas ant šios mokyklos mokytojo Marijano Buinicko. Pedagogas, vienas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos aktyvistų Širvintų rajone, yra kelias kadencijas dirbęs Širvintų rajono taryboje, vadovavęs Kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto komitetui, praėjusiuose rinkimuose su Lietuvos lenkų rinkimų akcija kandidatavęs į Seimą.

Širvintų rajono policijos komisariato viršininkas Almantas Lukša patvirtino, kad policija yra gavusi pareiškimą dėl galimo incidento. „Pradėtas ikiteisminis tyrimas, daugiau pakomentuoti negaliu,“ – sakė policijos vadovas.

Nukentėjusio berniuko mamos pareiškime teigiama, kad 2008 metais ginusiam jos sūnui vasario 15 dieną mokyklos koridoriuje per pertrauką mokytojas delnu sudavė per dešinį skruostą taip sukeldamas jam fizinį skausmą.

Kaip Eltai sakė Širvintų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėja R. Jagminienė savivaldybėje ir mokykloje sudarytos darbo grupės galimam incidentui ištirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.