Anglijos kalėjimui – kritika dėl blogos nusižudžiusio 18-mečio lietuvio priežiūros

Anglijos kalėjimas sulaukė prižiūrinčių institucijų kritikos, kai buvo tiriamas atvejis dėl kalėjime nusižudžiusio aštuoniolikmečio lietuvio: nustatyta, kad jam nebuvo suteikta tinkama pagalba.

 Anglijos kalėjimui – kritika dėl blogos nusižudžiusio 18-mečio lietuvio priežiūros.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
 Anglijos kalėjimui – kritika dėl blogos nusižudžiusio 18-mečio lietuvio priežiūros.<br> V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2018, 1:08 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:46 PM

Kaip rašo portalas Independent.co.uk, atlikus 2016 metais įvykusios nelaimės tyrimą nustatyta, kad ne kartą anksčiau prieš save ranką pakelti mėginęs paauglys kalintas vienas, o prieš mirtimi pasibaigusį mėginimą nusižudyti bandė išsikviesti pagalbą, tačiau į jo skambutį daugiau kaip pusvalandį nereaguota.

Pareigūnams atėjus patikrinti vaikino kameros, jis rastas pasikoręs ir, nors nugabentas į gydymo įstaigą, tenai po kelių dienų mirė neatgavęs sąmonės.

Kalėjimų ir probacijos priežiūros tarnyba atvejį pavadino pasibaisėtinu ir priėjo išvados, kad vaikino gyvybė galėjo būti išsaugota, jeigu darbuotojai būtų reagavę anksčiau.

Nustatyta, kad prastai anglų kalbą mokėjęs vaikinas be vertėjo buvo apklausiamas psichologo, kai vertinta jo psichinė būklė.

Vaikinas Anglijoje sulaikytas dėl saldumynų vagysčių iš parduotuvių ir įkalintas, tačiau jam taip pat buvo išduotas tarptautinis arešto orderis Lietuvoje. Vaikinas teisėsaugai anksčiau teigė mėginęs nusižudyti, nes nenorėjo būti išduotas Lietuvai, nes visa jo šeima gyvena Anglijoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.