Nuosprendžio sulaukė kokainą platinęs klaipėdietis

Paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus 2017 metų gruodį teismui perduotoje baudžiamojoje byloje dėl narkotinės medžiagos – kokaino platinimo.

 Nuosprendžio sulaukė kokainą platinęs klaipėdietis.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Nuosprendžio sulaukė kokainą platinęs klaipėdietis.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
 Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-02-22 10:02, atnaujinta 2018-02-22 11:15

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotine medžiaga turint tikslą ją platinti ir už kokaino pardavimą patrauktas klaipėdietis (gim. 1960 m.).

Asmuo praeityje ne kartą teistas ir siejamas su organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis. Apie 10 g kvaišalų jis slėpė daugiabučio koridoriuje, sieniniuose šviestuvuose. 

Beje, sulaikytam su įkalčiais kaltinamajam neliko kito kelio kaip prisipažinti ir pačiam parodyti tyrėjams narkotikų slėpimo vietas.

Kartu su juo į teisiamųjų suolą taip pat sėdo anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą teistas Klaipėdos miesto gyventojas. Įtariama, kad 1 g kokaino jis įsigijo už 75 eurus.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotine medžiaga be tikslo ją platinti taip pat buvo pareikšti dar dviem asmenims. Pirmą kartą nesunkų nusikaltimą padarę įtariamieji visiškai pripažino savo kaltę ir gailėjosi padarę nusikalstamą veiką, todėl buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. 

Apie 2 g kokaino įsigiję kvaišalų mėgėjai privalės sumokėti į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą bendrai daugiau nei 2 000 Eur.

2018 metų vasarį Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kvaišalų platintojui paskirta subendrinta 2 metų 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams, o pirkėjui paskirta 18 MGL dydžio bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.